16.8 C
Belgrade
četvrtak, maj 2, 2024

Hrvatska ima najbolju nudističku plažu na svetu

Iako se destinacije sa plažama za turiste bez odeće mogu činiti modernim izumom, zapravo se radi o prilično staroj ideji. To je u stvari proizvod razboritog viktorijanskog doba, gde je praktičnost bila osnovna vrlina. O čarima nudizma je pisao i čuveni američki pesnik Volt Vitmen, veličao je vrline „besplatne uzbudljive ekstaze golotinje u prirodi“

Internet stranica My Dating Advisor je napravila listu najboljih destinacija za kupanje, posebno kada su nudističke plaže u pitanju. Ako želite da uživate u kupanju bez odeće, ne morate ići dalaleko, Hrvatska ima najbolju nudističku plažu na svetu.

Na listi koju je sastavio My Dating Advisor, ostrvo Lokrum je na prvom mestu najboljih nudističkih plaža. Ostrvo je opisano kao “mesto gde može da se uživa u besprekorno lepom ambijentu i čistoj vodi”.

Na listi od nekoliko stotina nudističkih plaža širom sveta, Lokrum je dobio najviše ocene i proglašen je najboljim, posebno zbog prijatnih temperatura vode i vazduha, kao i  zbog pristupačnih cena. Na drugom mestu se nalazi plaža Spiaggia Della Lecciona iz Italije, a na trećem Maslin Beach plaža iz Australije.

Slovenačka Istra, i posao i odmor, saznajte više.

Kriterijumi na osnovu kojih se biraju najbolje plaže su sam kvalitet plaže, bezbednost kupača, klima i cena smeštaja u blizini. Više o ostalim najboljim nudističkim plažama možete pronaći na zvaničnoj ineternet stranici.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -