15 C
Belgrade
petak, maj 17, 2024

Počinje leto na Velenjskoj plaži

Početak nove kupališne sezone na Velenjskoj plaži donosi brojne novosti i izvrsne događaje. Plaža će početi sa radom u subotu, 24. juna, kada će dvodnevni SPLASH festival 2023, koji je produžetak Pljusk festivala, pružiti posetiocima novu dimenziju zabave. Dan ranije, 23. juna, na plaži će se održati manifestacija „Noć vatre“, koja ima i dobrotvorni karakter. Renovirali smo molove, proširili vodeni park novim zanimljivim i adrenalinskim elementima i obogatili dodatnu ponudu (bioskop, porodične nedelje). I u ovogodišnjoj kupališnoj sezoni obezbedićemo kvalifikovane spasioce i redovno pratiti kvalitet vode. Veliki dobitak je i ponovno otvaranje kampa sa novim restoranom. Opština Velenje će ove godine izdvojiti približno 160.000 evra za uređenje, održavanje i rad Velenjske plaže, koja je već pet puta zaredom proglašavana za najbolje prirodno kupalište u Sloveniji

Šaleška dolina, riznica doživljaja
Photo: VisitSaleska

Ponovo smo se dobro pripremili za novu kupališnu sezonu i napravili neka poboljšanja. Ove godine smo, između ostalog, renovirali pristaništa na plaži, proširili vodeni park novim zanimljivim i adrenalinskim elementima koji će i ove godine biti na raspolaganju najmlađim posetiocima Velenjske plaže. Tokom letnje sezone ponudu ćemo obogatiti i piknikom i bioskopskim večerima na Velenjskoj plaži. Nastavićemo sa porodičnim nedeljama koje smo uveli prošle godine u skladu sa novom strategijom razvoja turizma u Šaleškoj dolini. Porodični dani biće podeljeni na sportske igre za decu koje će se održati 9. jula i 20. avgusta i kreativne radionice za decu koje će se održati 16. jula i 27. avgusta.

I u ovogodišnjoj kupališnoj sezoni obezbedićemo kvalifikovane spasioce i redovno pratiti kvalitet vode. Prvi ovogodišnji monitoring pokazao je da voda Velenjskog jezera ispunjava sve kriterijume za kupanje. Rezultate ćemo objaviti na sajtu Opštine Velenje i na Fejsbuk profilu Velenjska plaža. Prilikom održavanja plaže pridržavaćemo se higijenskih preporuka za prirodne bazene.

Photo: VisitSaleska

Nadogradnja Velenjske plaže svakako je i ponovno otvaranje Kampa Velenje sa novim restoranom. Ponuda restorana na plaži biće proširena za još dve prikolice sa hranom i atraktivni snek bar Kuba na Velenjskoj plaži, gde će se svakodnevno pripremati sveža jela i praviti odlični kokteli. U drvenim kućicama na Velenjskoj plaži ponudom će vas razmaziti sledeći provajderi: James place Velenje (ponuda roštilja), Fast Turk (kafa, bezalkoholna pića, pomfrit, kiflice, viršle, pileći odresci), Velye led ( svež sladoled, palačinke, vafli) i Bubble (vafli, američke palačinke, piće, sladoled, hot dog). Wunder Beach Bar, koji se nalazi tik uz Velenjsku plažu, takođe će u leto ući sa obnovljenom ponudom.

Photo: VisitSaleska

U petak, 23. juna, u toku najkraće noći u godini, Klub vodenih sportova Velenje priprema „Noć vatre“ uz logorsku vatru na Velenjskom jezeru i tradicionalno paljenje lampica na površini vode. U okviru manifestacije, koja ima dobrotvornu notu, doniraćemo 5.000 evra Međuopštinskom udruženju prijatelja omladine Velenje za letovanje dece.

Počinje leto na Velenjskoj plaži (3)
Photo: VisitSaleska

Sutradan, u subotu, 24. juna, na Velenjskoj plaži održaće se SPLASH festival 2023 kao produžetak Pljusk festivala koji od 2017. otvara leto na Velenjskom jezeru. Tokom dva dana festivala spojiće besplatne letnje aktivnosti na Velenjskoj plaži i nastupe vrhunskih muzičkih izvođača na Visti – najvećem otvorenom prostoru za događaje u Sloveniji. U nedelju, 25. juna, prvi put u jednoj priči i na istoj bini nastupiće internacionalno najuspešniji bosanski bend Dubioza kolektiv, prva dama balkanske trap scene Senidah i srpski šampioni šaljive romanse S.A.R.S.

I na kraju, ponosni smo što je Velenjska plaža peti put zaredom proglašena za najbolje prirodno kupalište po mišljenju slovenačkih kupača.

             

#visitsaleska #ifeelsLOVEnia #myway

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -