20.7 C
Belgrade
utorak, maj 21, 2024

Magija usamljenog i divnog ostrva

Osim jednog malog objekta, sve na ostrvu je divlje i netaknuto, nema puteva, nema automobila, a nema ni apartmana ni vila. Kada stignete na ostrvo Proizd, možete istražiti njegove stenovite obale, kupati se u azurnim vodama i opustiti na šljunkovitim plažama. Ovo ostrvo pruža idealan beg za sve turiste kojima je prioritet mirno i netaknuto prirodno okruženje.

Ostrvce Proizd se nalazi nedaleko od korčulanske Vela Luke, i može se pohvaliti time da na njemu nema nikakvih smeštajnih kapaciteta, restorana i bučnih kafića na plaži, tamo se nalaze samo divlje i čiste uvale tirkiznog mora neverovatne lepote.

Na samom ulazu u velolučki zaliv nalazi se ostrvo Proizd. Ostrvo je 2007. godine prema izboru Hrvatske turističke zajednice proglašeno je za najlepšu plažu na Jadranu. Njegova prirodna lepota i kombinacija belog stenja, kamentih morskih obala i savršeno čiste vode pravi su mamac za turiste.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Timotej Gošev 🇭🇷 (@timotej)

Do ostrva se dolazi brodićem, postoje i brojni taksi brodovi koji voze samo tokom letnjih meseci, polasci su iz centra mesta Vela Luke. Vožnja traje nešto više od pola sata i turisti tada stižu u jedini objekat na ostrvu. Tu se se nalazi mali bar. Sve ostalo je netaknuto, divlje i prirodno.

Slovenačka Istra, i posao i odmor, saznajte više.

Na ostrvu caruje snaga mora, sunca i prirode, i tu se zaista može osetiti pun potencijal Jadranskog mora i pravog odmora.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -