14.4 C
Belgrade
petak, maj 17, 2024

Preselite se u Irsku i zaradite 80.000 evra

Irska offshore zajednica u cilju oživljavanja ruralnih i napuštenih krajeva nudi velikodušne novčane naknade. Ako ste ikad sanjali o tome da odbacite sve i ponovno osmislite svoj život na udaljenom ostrvu, ovo bi mogla biti vaša prilika

Irska je pokrenula program u kom će isplaćivati izdašne novčane podsticaje ljudima koji odluče da se presele u neku od nacionalnih offshore zajednica. Inicijativa je deo politike „Our Living Islands“, kojom irska vlada želi da poveća broj stanovnika na irskim ostrvima. Ukoliko vam dobro zvuči takav život, možete da zaradite do čak 80.000 evra.

Cilj ove kampanje je da se obezbedi da održive i udaljene zajednice mogu da nastave da žive i napreduju. Zvuči odlično, ali postoji jedna caka, odnosno par uslova za preseljenje. Program “Our Living Islands” pomaže zajednicama na 30 ostrva koji nisu povezani sa kopnom mostovima. U okviru projekta, Irska će vlada isplatiti više od 80.000 evra novim stanovnicima offshore zajednica.

Međutim, to ne znači preseljenje u udobnu kućicu na ostrvu. Dobijeni novac će morati da se upotrebi kako bi se obnovile napuštene i oronule kuće. Potencijalni stanovnici moraju da kupe nekretninu na jednom od ostrva, kuća mora biti izgrađena pre 1993. godine i mora biti napuštena najmanje dve godine.

Postoje i pravila u vezi s korištenjem gotovine koja je odobrena. Novac se može koristiti za građevinske radove poput postavljanja izolacije, strukturalnih poboljšanja i preuređenja, navodi Euronews.

Ukoliko vam to odgovara, prijave će moći da se pošalju najkasnije do 1. jula. Lokalne vlasti na ostrvima malo se razlikuju u svojim politikama prihvatanja stranaca pa ako vas zanima saznajte više na internet stranici „Our Living Islands“.

Postoje brojni slični primeri širom Evrope. Jedan od njih je zabeležen u Italiji. U jugozapadnoj italijanskoj regiji Kalabriji vlasti su odlučile da ponude do 28.000 evra svim zainteresovanim ljudima da se presele i započnu svoj život tamo. Ta akcija važi za sva sela u kojima ima manje od 2.000 stanovnika, kako bi se preokrenuo dugogodišnji trend depopulacije.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -