15.5 C
Belgrade
utorak, april 16, 2024

Preselite se u Italiju i zaradite 28.000 evra

Evropski gradovi sa sve manjim brojem stanovnika nude velikodušne novčane podsticaje novim stanovnicima. U cilju oporavka ekonomije i oživljavanje ruralnih delova Italije, vlasti su odlučile da pokrenu jedan interesantan program. Kako bi se borili protiv depopulacije, lokalne vlasti pozivaju strance da se presele, i za to su spremni dobro da plate

Mnoga ruralna područja se suočavaju sa starenjem stanovništva jer se mladi sele u gradove ili se odlučuju da nemaju dece. Zbog toga je i pokrenuta nova akcija „Preselite se u Italiju i zaradite do 28.000 evra“.

U jugozapadnoj italijanskoj regiji Kalabriji vlasti su odlučile da ponude do 28.000 evra svim zainteresovanim ljudima da se presele i započnu svoj život tamo. Ta akcija važi za sva sela u kojima ima manje od 2.000 stanovnika, kako bi se preokrenuo dugogodišnji trend depopulacije.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by ITALY | mypassion (@italymypassion)

Kreiranje živopisnih trenutaka uz aktivan odmor, saznajte više.

Zainteresovani za prijavu moraju imati 40 godina ili manje, i moraju se preseliti najduže do 90 dana od podnošenja prijave. Pored preseljenja oni takođe moraju da pronađu i posao, navodi Euronews.

Zvaničnici lokalnih vlasti kažu da još uvek usaglašavaju tehničke detalje, tačan iznos i trajanje akcije. Pitaju se takođe da li će uključiti u akciju i malo veća sela do 3.000 stanovnika, pošto su naišli na veliku zainteresovanost potencijalnih novih stanovnika.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -