18.9 C
Belgrade
subota, maj 4, 2024

Vlado Krsmanović, Sous Chef Hotel & Marina Lazure

I pored toga što je veoma mlad, Vlado Krsmanović ima zavidno iskustvo kao Sous Chef u hotelskim restoranima. Rođen je i odrastao na moru, pa je prirodno da se u pripremi ribe i plodova mora oseća najkomfornije. Ipak, Vlado ima i veoma izražen timski duh i smisao za organizaciju u šta ćete se uveriti, ako nakon čitanja ovog teksta posetite Herceg Novi i okusite ono što će vam pripremiti u restoranu Ruzmarin, u okviru hotela Lazure

TU: Šta vas inspiriše za pripremu ovako izuzetne hrane?
VK: Inspiraciju pronalazim u samoj profesiji koja ima zaista neograničene mogućnosti. Pored toga kuvanje je samo po sebi inspirativno, jer se u radu susrećemo sa velikim brojem različitih ljudi, nacija, kultura, a tu je i iskonsko bogatstvo primorja kao mog prirodnog okruženja. Ne mogu a da se ne osvrnem na taj spoj kontinenta i mora koji je jedinstven upravo ovde u Crnoj Gori, i greh bi bilo, da ga kroz ovu našu profesiju ne ovaplotimo i pružimo svetu ono najbolje od toga.

TU: Kako bi najkraće opisali koncept svoje kuhinje?
VK: S obzirom da radim u hotelu sa 5 zvezdica, vrlo je teško odrediti sam koncept, akcenat je više na zadovoljavanju širokog spektra zahteva gostiju, kao i mnogobrojnih kulturoloških potrebe i standarda kvaliteta. Upravo iz toga proizilazi i potreba da se ne oslanjate na samo jedan koncept već da sama kuhinja pruži takozvani. miks više kuhinja. Ako bi striktno odredili koncept restorana koji vodim, to bi bio miks mediteranske i tradicionalne lokalne kuhinje sa blagim tvistom azijske kuhinje.

TU: Koje namirnice najviše koristite u pripremi jela?
VK: Akcenat je na lokalnim namirnicama, mora i kontinentalne Crne Gore. S obzirom na kategorizaciju hotela neophodno je korisćenje širokog spektra inostranih, uvoznih namirnica, ali smatram da je kvalitet upravo na strani naših proizvoda.

TU: Koji je vaš omiljeni recept, odnosno po kom jelu bi voleli da vas pamte?
VK: To su upravo riba i plodovi mora, s obzirom da sam sa primorja. A najviše bih vole da me pamte po generalno dobroj hrani, a ne po receptima.

TU: Kome bi poverili da pripremi najbolji obrok za vas?
VK: Svakom radniku koji je deo mog tima. Predanost, rad, permanentno učenje je ono što svom snagom prenosim na njih i ako mogu da biram, to bi bili upravo oni u koje imam najveće poverenje.

Tekst: Petar Vušurović

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -