17.2 C
Belgrade
subota, maj 18, 2024

Velika plaža, najveća zabava na Balkanu

Veliku plažu je i popularni The New York Times svrstao među najpopularnije svetske destinacije, što je sasvim razumljivo, imajući u vidu da se ova plaža sa najfinijim peskom proteže čak 13 kilometa uz obalu

Velika plaža u Ulcinju je dugačka 13 kilometara, i njen kapacite je preko 150.000 kupača. Ova izuzetno popularna plaža se nalazi na samom jugu Crne Gore, i jedinstvena je po tome što je to najduža plaža na čitavoj jadranskoj obali.

Od centra Ulcinja je udaljena samo pet kilometara, što dodatno daje na popularnosti. Prilikom planiranja ne trebate razmišljati o tome da li ćete naći mesta za svoj peškir ili suncobran, plaža je zaista ogromna!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Natasa Urukalo (@tashnica)

Plaža je otvorena, po njoj postoje mesta za suncobrane, a na samom zaleđu se nalazi hladovina koju pravi borova šuma. Osim kupanja i sunčanja, na Velikoj plaži su popularni svi vodeni sportovi, uključujući i jedrenje sa zmajevima. Tu su i brojna mesta za ronjenje, ali i razni sporstki tereni.

Slovenačka Istra, i posao i odmor, saznajte više.

Interesantno je navesti da je pesak izuzetnog kvaliteta, pripisuju mu se brojna lekovita svojstva. Bogat je mineralima i blagotvorno utiče na lečenje reumatizma i ostalih bolesti. Takođe, za Veliku plažu je karakterističan veoma dug plitki pojas morske vode koju okružuje zelenilo suptropskog, mediteranskog i ukrasnog bilja.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -