14.8 C
Belgrade
ponedeljak, maj 6, 2024

Najlepša plaža Hrvatske

Poznati turistički portal Lonely Planet je plažu Zlatni Rat svrstao među najlepše plaže u Hrvatskoj, a takođe i među najlepše plaže sveta

Plaža Zlatni Rat, poznata i kao Golden Horn Beach, je popularna i izuzetno posećena plaža smeštena na južnoj obali ostrva Brač u Hrvatskoj. Nalazi se u blizini grada Bola i predstavlja jednu od najpoznatijih plaža u Hrvatskoj koja privlači turiste iz celog sveta. Najlepša plaža Hrvatske je već godinama postala simbol ove zemlje, čiji elegantni vrh neprestano menjaju talasi i vetrovi.

Ono što čini Plažu Zlatni Rat posebnom jeste njen karakterističan oblik koji podseća na rog ili jezik koji se pruža u Jadransko more. Oblik plaže se blago menja tokom vremena zbog uticaja vetra, struja i plime, čineći je dinamičnom i promenljivom.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Croatia Explore (@croatia_explore)

Plaža je prekrivena sitnim belim šljunkom i nudi kristalno čisto tirkizno more, što je idealno za kupanje i različite vodene sportove poput jedrenja na dasci i kajtsurfinga. Povoljni vetrovi i mirni uslovi mora čine je omiljenom destinacijom ljubitelja vodenih sportova.

Okolina plaže nudi različite sadržaje za posetioce, uključujući kafiće, restorane i lokalne barove sa tradicionalnim specijalitetima. Takođe, duž obale nalaze se borove šume koje pružaju nešto hlada tokom vrelih letnjih meseci.

Ručak, vino i potpuni ugođaj na 160 metara ispod zemlje, saznajte više.

Plaža Zlatni Rat lako je dostupna iz Bola, i mnogi turisti je posete pešice ili iznajmljujući bicikle. Moguće je doći do plaže i brodom, postoje i organizovane turističke ture.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -