21.1 C
Belgrade
nedelja, april 28, 2024

Maja Barši, menadžer za ljudske resurse u Goodwill Pharma Srbija

Retki su ljudi koji vas odmah nakon što ih upoznate, zadive svojom energijom. Još ako je u pitanju uspešna i šarmantna žena, ja uživam u svakom trenutku razgovora. E sad, pretpostavljam da ne bih baš sve vreme uživao da mi je šefica, ali posle svega morao bih da prihvatim ono što je nepobitno, a to je uspeh. Jer znate kako kažu: „Kamen se može baciti na snažnu ženu samo u jednom slučaju – kada je taj kamen dragocen“. Upoznajte jednu sasvim jedinstvenu šeficu, Maju Barši i setite se da je uspeh najviše povezan sa akcijom. Uspešni ljudi kao ona se stalno trude. Oni greše, ali ne prestaju

TU: Koji savet možete dati mladim poslovnim ljudima?
MB: Iz mog ugla i ličnog iskustva, svakom mladom čoveku bih rekla da bude ono što stvarno jeste i da dozvoli sebi da se razlikujte od drugih. Svako je kao pojedinac na ovom svetu već svojim rođenjem drugačiji od drugih. Razvijajte svoju različitost, investirajte vreme u edukaciju i radite na usavršavanju ličnih veština, ne kopirajte jedni druge. Poslovni svet se neprestano menja i uspešni pojedinci su oni koji su spremni da se prilagode novim izazovima. Ne bojte se preuzimanja rizika i neuspeha, jer je svaki neuspeh škola. Imam često priliku da vidim mlade, pametne i obrazovane ljude, ali izuzetno izraženog ega iza kojeg se krije neznanje i nesigurnost. Svi bi sve, sad i odmah. Dajte sebi vreme i priliku, priznajte da nešto ne znate ili ne umete, budite slobodni da pitate, tražite odgovore, pomoć, videćete da sve tada ide lakše i brže. Naučite da svaku kritiku i povratnu informaciju prihvatite konstruktivno i iskoristite ih za unapređenje svog rada i veština. Neka vaša karijera bude putovanje neprestanog učenja, izgradnje mreže kontakata i hrabrih inovacija. Strpljenje neka vas vodi kroz izazove, a mogućnost prilagođavanja na promene će održati vaš rast u poslovnom svetu.
Najvažnije je da održavate balans između posla i ličnog života, a ponekad je potrebno i da skroz usporite ili stanete. I to je u redu!

TU: Šta za vas predstavlja idealni odmor?
MB: Idealan odmor je za mene svaka prilika za isključenje, nevažno koliko traje.
Tada bih najviše volela da mogu u potpunosti da opustim um i da se isključim i udaljim od obavez i tehnologije, ali meni obično mozak najviše radi na odmoru. Tada mi se najčešće rađaju nove ideje. Najvažnije mi je da provedem vreme u prirodi. Takođe, vreme provedeno sa porodicom i prijateljima čini deo mog idealnog odmora. Svaki odmor koliko god da traje ako se vratite u potpunosti odmorno i revitalizorano je idealan odmor.

TU: Koja je vaša omiljena hrana?
MB: Nemam omiljeno jelo, volim da istražujem nove ukuse, isto tako uživam da pripremam i kuvam. Na putovanjima volim da probam lokalne specijalitete i domaće proizvode lokalnih malih proizvođača. To je prilika da se nauči nešto novo ili dobije neki novi recept.

TU: Šta obično nosite sa sobom na putovanja?
MB: Dobro raspoloženje i plan putovanja koji volim da razradim do detalja, u smislu gde i šta može da se vidi, gde je odlična hrana, sa akcentom na apsolutno opuštanje i uživanje, bez pritiska da se nešto mora. Minimum neophodnog, sa puno praznog prostora za skupljanje lepih uspomena.

TU: Gde biste voleli da otputujete u nepoznato?
MB: Za mene neostvarenog arhitektu, Italija je zemlja koja me je uvek svojom arhitekturom najviše privlačila. Imam priliku često da putujem i za mene je svaka nova nepoznata destinacija izazov kojem se radujem.

Tekst: Petar Vušurović

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -