20.4 C
Belgrade
nedelja, maj 12, 2024

Kolona, najlepša plaža Grčke

Ova plaža je nekako neobično skrivena, i njen položaj omogućava vlasnicima jahti i brodića da se sakriju od jakih vetrova i morskih struja. Po tome je u stvari i najpoznatija, jer pruža utočište u neverovatnoj lepoti skrivenoj od javnosti 

Plaža Kolona se nalazi na obali grčkog ostrva Kitnos koje se prostire na oko 100 kvadratnih kilometara u Egejskom moru. Kitnos je deo ostrvske grupacije Kikladi, poznatoj po lepim i neobičnim ostrvima. Do plaže se stiže relativno grubim zemljanim putem, ali je toliko divna i lepa, da će vam se na kraju trud isplatiti.

Kolona se nalazi u istoimenom zalivu na severozapadnom delu ostrva. U pitanju je peščani pojas nalik sprudu dužine oko 240 metara koji spaja Kitnos sa ostrvcem Agios Lukas. Plaža je dealna za uživanje kako u porodičnim, tako i u individualnim odmorima. Zbog svog položaja zaštićena je sa obe strane od vetra pa privlači vlasnike jahti, jedrilica i manjih brodova.

Posao, odmor i avantura na najlepšoj planini, saznajte više.

Plaža privlači turiste svojim neobičnim oblikom, sitnim peskom zlatne boje, i okružena je tirkiznim morem koje je zapljuskuje sa obe strane. Meštani tvrde da je upravo ta plaža najlepša u Grčkoj. U blizini plaže se nalazi restoran i kafić koji obezbeđuje osveženje, međutim, ukoliko se odlučite da posetite ovu plažu, obavezno ponesite suncobran sa sobom jer hladovine nema.

Sezona odmora u Grčkoj počinje u maju i doseže vrhunac u julu i avgustu. Tada ima previše turista, a temperatura na južnim ostrvima doseže čak 40 stepeni, što svakako nije prikladno za opuštanje. Dakle, plažu je najbolje posetiti ili početkom ili krajem leta, kada su temperature prijatnije a turista gotovo i da nema.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -