6.5 C
Belgrade
sreda, april 17, 2024

Krnsko jezero

Slovenija ima zaista mnogo prirodnih bisera, ali je ipak najpoznatija po svojim planinama. Ona je raj za ljubitelje planinarenja, čiste prirode i aktivnog odmora. Ukoliko vas privlači šarena planinska svežina i boravak na čistom vazduhu, Krnsko jezero je prava destinacija za vas

Krnsko jezero je najveće slovenačko planinsko jezero i popularna destinacija koja se nalazi na visini od 1.391 metara nadmorske visine. Smešteno je u Julijskim Alpima, u Nacionalnom parku Triglav, blizu sela Kobarid.

Jezero je poznato po svojoj lepoti i miru i privlači posetioce koji traže utočište u samoći i divljini. Jezero je nastalo radom glečera i okruženo je visokim planinama koje stvaraju slikovitu kulisu. To je se pre svega odnosi na njegovu boju, zelena boja jezera se neverovatno dobro uklapa u čitavu scenografiju pejzaža.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Kamila (@blondynka_na_szlaku_)

Jezero je dugačko gotovo 400 metara, široko 150 metara, a u najdubljem delu je duboko čak 17 metara. U vodenom ekosistemu živi 40 biljnih vrsta, uglavnom algi, kao i 24 vrste životinja, među kojima su najbrojniji mali rakovi i ribe. U jezeru nije dozvoljeno kupanje zbog očuvaja biodiverziteta.

Posao, odmor i avantura na najlepšoj planini, saznajte više.

Zbog svoje lokacije u Julijskim Alpama, Krnsko jezero je popularna destinacija za planinarenje i pešačenje, jer omogućava pristup brojnim planinskim stazama i vidikovcima u okolini. Ovo jezero je takođe deo šire regije koja je poznata po svojoj prirodnoj lepoti, istoriji i kulturnoj baštini.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -