12.2 C
Belgrade
petak, maj 3, 2024

U Rovinju ostvareno četiri miliona noćenja

Popularna hrvatska turistička destinacija Rovinj je 24. septembra postala prvo mesto u Hrvatskoj gde je ostvareno 4 miliona noćenja turista

U Rovinju je ostvareno čak četiri miliona turističkih noćenja. Ta noćenja su ostvarena od ukupno 665.847 dolazaka turista, što je za 3% više u odnosu na 2022. godinu. Ovaj biser Jadrana je prva destinacija koja je u ovoj godini ostvarila tako dobre turističke rezultate.

Najviše noćenja od početka godine su ostvarili gosti iz Nemačke, sa udelom od 35%. Nakon njih slede turisti iz Austrije, sa udelom od 15%, zatim Italijani sa idelom od 7%. Od ostalih, najviše je bilo domaćih gostiju i turista iz Holandije.

Najviše noćenja je ostvareno u kampovima, čak 46%, zatim u privatnom smeštaju 23%, hotelima 18% i turističkim naseljima 10%. Interesantno je da u Rovinju i sad ima turista, jer je aktivna i postsezona. Za dobre rezultate najzaslužniji su odlični ugostiteljski sadržaji, kao i brojne manifestacije i događaji.

Posao, odmor i avantura na najlepšoj planini, saznajte više.

Rovinj je prelep, šaren i bajkoviti grad, biser obale Istre. Nekada je bio deo Mletačke Republike, čiji se uticaj i dan danas vidi na svakom koraku, od kulture do arhitekture. U njegovim uskim kaldrmisanim uličicama nalaze se brojni kafići i radnje, gde možete sresti najljubaznije meštane. Njima je doček turista zadovoljstvo, a ne obaveza ili posao, što ga čini idelnom destinacijom i za jednodnevne izlete.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -