24.8 C
Belgrade
ponedeljak, maj 20, 2024

Upoznajte „velikana“ francuskih Alpa

Vaše je samo da uživate u sezoni koja počinje 16. decembra i opustite se u snežnom ambijentu Les Arcs-a

Tek smo na pragu jeseni, ali mnogi već uveliko razmišljaju o planovima za zimovanje. Narednim mesecima se posebno raduju vrsni skijaši, među kojima je i dosta avanturista, koji ne žele da „robuju“ istim navikama svake sezone.

Oni rado menjaju svoje destinacije, ali jedno je sigurno: uvek traže kvalitet i dobre uslove za spust, podizanje adrenalina i maksimalno uživanje u zimskim čarolijama.

Ako se prepoznajete u ovim rečenicama, a žudite za novim iskustvom van Srbije i regiona, ovaj put vas ne vodimo na naše planine, ali ni na „tradicionalno proverena“ skijališta u Austriji i Švajcarskoj, već otkrivamo lepote francuskih masiva, konkretno čari skijaškog područja Paradiski.

Paradiski je treće po veličini skijaško područje u Francuskoj, i nudi 425 km skijaških staza potpuno povezanih žičarama i ski-liftovima, a čine ga svetski poznata skijališta Les Arcs/Peisey-Vallandry i La Plagne. Ova tri skijališta povezuje jedinstvena, ultra-moderna i najveća dvospratna žičara na svetu: Vanoise Express.

             

Ove zime 2023/2024, Paradiski slavi svojih 20 godina postojanja i 4,3 miliona vernih „Paradiskijaša“ svake godine potvrđuju uspeh ambicije njegovih vizionarskih kreatora.

Skijalište Les Arcs smatra se „velikanom“ francuskih Alpa i jednom od najlepših prirodnih terasa u Evropi! Zbog svoje idealne lokacije, povezane sa skijaškim područjem Paradiski i njegovih 425 km staza, možete se popeti sa 1200 na 3250m nadmorske visine u tren oka i još s Mont-Blancom kao glavnim gledaocem vašeg nastupa! Smeštena u srcu Alpa, okrenuta prema Mont-Blancu, skijališta Les Arcs/Peisey-Vallandry svima nude udobnost, izobilje usluga i stil života koji im odgovara, sa 7 različitih atmosfera unutar 5 mesta na velikim nadmorskim visinama: netaknutu prirodu, uzbuđenja, slobodno vreme, emocije, adrenalin, zabavu za porodice, …izbor je na vama!

Les Arcs se sastoji od pet naselja: Bourg Saint Maurice, Arc 1600, Arc 1800, Arc 1950 i Arc 2000, a brojevi vam jasno govore da krećemo od najniže tačke na skijalištu, penjući se kao najvišoj. Bourg-Saint-Maurice je bazni kamp u tom području i ima stanicu brzih vozova u podnožju doline za direktan pristup TGV vozom iz Pariza.

Arc 2000 je najviše skijalište i Vanoise Express žičara je u neposrednoj blizini sa spušstanje do većeg La Plagne, dok je Arc 1950 najluksuzniji, potpuno pešački ski-in / ski-out rezort sa mnogo luksuznih hotela, šopova i restorana. Arc 1800 je najveći i najživlji od svih Les Arcs rezorta, centralno lociran sa mnogo kafica, barova, restorana, a iskusniji skijaši ga obožavaju zbog dobrih staza. Arc 1600 privlači porodice s djecom jer je to ljepše selo sa šumom naokolo.

Skijaše očekuju široke staze u Paradiski području, a ljubitelji freeridea moći će uživati ​​u više prostora, dok će se porodice moći zabaviti zahvaljujući brojnim izgrađenim infrastrukturama: snowpark, bordercross, sanjkalište, 3 posebna terena za početnike, …

Ujutru kafa sa pogledom na Alpe, gurmanski doručak i spust koji će vas potpuno razbuditi, a onda pauza ili malo rada u miru, ponovno uživanje na snegu, te opuštanje u SPA centru i lepoj večeri. Ovakvi rituali čine da se sa odmora vratite preporođeni.

Inače, studije pokazuju da skijaši i, uopšte, ljubitelji zimovanja – pri odabiru idealne zimske destinacije za odmor – pre svega cene dobre staze, snežnu pokrivenost i smeštajni komfor. Upravo sve to pruža Les Arcs.

Les Arcs je započeo metamorfozu s ciljem da dâ novi život legendarnoj vezi između skijališta Arc 1800 i planinskih vrhova, i prva faza je poboljšanje pristupa skijaškom području stvaranjem pokretnih stepenica te novog prostora za recepciju, info-desk i prodaju. Više od renesanse, to je metamorfoza koja će se nastaviti do decembra 2024, a potpuno nova gondola sa 10 sedišta će biti puštena za zimu 2025.

Prema istraživanju World Snowboard Guide-a, Les Arcs spada među najbolje snoubord destinacije na svetu, a definitivno je u top 3 u Francuskoj.

Vaše je samo da uživate u sezoni koja počinje 16. decembra tekuće godine, bilo da putujete s prijateljima ili porodično, sa decom, u Les Arcs će svi pronaći ono što traže.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -