21.4 C
Belgrade
subota, april 27, 2024

Sanja Mitić, HR Event Manager u RT-RK Computer Based Systems LLC

Ljudi se u slobodno vreme bave raznim, manje ili više interesantnim, stvarima… Bilo to nešto obično kao baštovanstvo, origami ili čudno kao ronjenje u blatu, svako ima neki hobi ili kako bi zlonamerni rekli – kvalitetno protraćeno vreme. Međutim, ja sam ovaj put zaista zadivljen devojkom koja praktikuje „skajraning“ disciplinu, u kojoj za samo desetak sati može da pretrči sedamdeset dva kilometra po planinskim gudurama. I to nije sve, jer u okviru humanitarnog projekta „Ko te juri“, ona sa svojim kolegama pomaže bolesnoj deci. Pored toga, Sanja Mitić je i poslovno prava mlada lavica, u šta će vas nadam se i uveriti tekst i slika u nastavku

Sanja Mitić, HR Event Manager u RT-RK Computer Based Systems LLC

TU: Mlade lavice često imaju idole. Koju ličnost bi okarakterisali kao vaš poslovni uzor?
SM: Nemam uzor kada je posao u pitanju, moja delatnost je još uvek u razvitku, pa svi imamo mnogo prostora za učenje. Za ovih 11 godina karijere, radila sam sa sjajnim ljudima i od svakog naučila nešto što sada primenjujem. Oduvek sam se divila kolegama koji veoma operativno pristupaju izazovima, koji su zaduženi za veliki tim i koji nesebično dele znanje za kolegama.

TU: Kako izgleda vaš radni dan?
SM: Probudim se obično dva sata pre odlaska na posao, jer je to jedini deo dana koji imam potpuno za sebe. Na poslu popijem najlepši kapućino i dan može da počne. Najpre rešavam prioritetne zadatke, pa zatim one koji slede. Kada radiš posao koji voliš ni jedan radni dan ti ne pada teško. Planiranje događaja je moja svakodnevnica i uvek osmišljavam neke nove kreativne projekte. Verujem da je sve moguće kada imamo motivaciju i umemo kvalitetno da rukovodimo svojim vremenom.

TU: A šta je za vas pravi odmor?
SM: Knjiga i planina. Trčanje u prirodi, šator, miris šume i domaća hrana. Kada su sva čula zadovoljena, a telo zdravo, ne postoji lepši osećaj.

TU: Šta je po vama ono što vas u poslu izdvaja od drugih?
SM: Ne smatram da se mnogo razlikujem u odnosu na druge. Svako ima svoj način rada, interesovanja ili hobije. Moj je Skyrunning, planinsko trčanje uz pomoć kog se razvijam na svim životnim poljima. Kada postigneš neki uspeh posle 70 i više istrčanih kilometara, kako može teško da ti padne bilo koji izazov na poslu. Jednostavno, svestan si da možeš da realizuješ sve sa čim si se uhvatio u koštac.Pored toga vodim humanitarnu sportsku organizaciju „KTJ club“ („Ko te juri“ challenge) gde svojim kilometrima trkači prikupljaju sredstva za decu kojoj je potrebna pomoć.

TU: Koja je vaša formula uspeha?
SM: Disciplina i posvećenost. Važno je imati jasan cilj i težiti ka njemu. Raditi najbolje ono čime se bavimo i uložiti trud radi ekspertize. Graditi dobre odnose sa kolegama i verovati u vrednosti kompanije. Ukoliko su ti parametri na zadovoljavajućem nivou, na uspeh može da se računa.

TU: Šta biste poručili kao savet mladim lavicama i lavovima koji tek dolaze?
SM: Da se bore za posao kojim žele da se bave. Da budu spremni na učenje tokom cele karijere. Da pitaju, traže i dolaze do dodatnog znanja što iz literatura, što od iskusnijih kolega ili lidera. Znanje je ono što niko ne može da ospori, a i te kako može da nagradi. Smatram da kada smo dobri u poslu kojim se bavimo, tada možemo bolje da se pozicioniramo, a kada to znanje umemo da prenesemo, onda smo mi dobar kolega i predstavnik kompanije.

Tekst: Petar Vušurović

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -