20.7 C
Belgrade
nedelja, jul 21, 2024

Ko kaže da Nemačka nema Veneciju?

Duž ovog dela reke nalazi se jedna potpuno neverovatna i neispričana priča o skrivenoj i bajkovitoj šumi koja sve posetioce iznenadi na najlepši način

Spreewald je selo smešteno u srcu prirode koju je oblikovala jedna reka, zbog čega se često kaže da je Spree verovatno i najlepša šuma Nemačke. Posebno je interesantna činjenica da će vas vožnja čamcem po reci u potpunosti iznenaditi, jer se tiho plovi kroz neverovatno lepe krajolike.

Ovaj prirodni raj se nalazi na oko sat vremena vožnje automobilom južno od Berlina. Njega definiše rezervat biosfere u kom živi skoro 20.000 biljnih vrsta. Delta reke Spree, koja i ukrašava ovaj biser prirode, prostire se i širi preko brojnih močvara i meandara. Tok reke se nesebično deli na brojne manje kanale.

Ovde su glavni sadržaji isključivo priroda, zelenilo i mir. Interesantno je kako tradicionalne drvene kuće i drveni mostovi ne remete sklad koji ovde vlada. Ovde nema automobila, vrlo često su i satovi manje bitni. Ovde se dolazi na pravi odmor, i toga se svi strogo pridržavaju.

Posao, odmor i avantura na najlepšoj planini, saznajte više.

Za avanturiste tu su brojni kampovi gde se mogu postaviti šatori. Za one koji žele veći komfor, tu su brojne tradicionalne kuće sa apartmanima za odmor. U letnim mesecima postoje brojni festivali na kojima se meštani okupljaju kako bi se veselili, pa sadržaja za turiste i u tom smislu ima zaista puno.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -