22.6 C
Belgrade
subota, maj 18, 2024

Najskuplji viski na svetu

Stručnjaci kažu da ovaj viski ne može nikako biti precenjen, i da je svaka cena nedovoljna, imajući na umu kvalitet i činjenicu da je u stvari i sama boca izuzetno skupa

Svaki viski u limitiranoj seriji može dostići visoku cenu, ukoliko se i nađe u prodaji. To potvrđuje i Isabella’s Islay viski, trentno najskuplji viski na svetu, koji košta čak šest miliona dolara.

Boca Isabella’s Islay je naskuplja boca nekog pića uopšteno, a cenu od tačno šest miliona i dvasta hiljada dolara pravda samo pakovanje. Dekanter sadrži 8.500 dijamanata, 300 rubina i izuzetno retko belo zlato. Što se viskija tiče, on je jedan od najboljih ikada i oličenje je luksuznog škotskog viskija.

O samom viskiju dostupno je vrlo malo informacija. To nam govori da je viski u stvari samo izgovor da se pokaže veličina bankovnog računa. Ovaj redak viski ima karakter koji definiše miris dimljene bačve sa maslacem, sveži ukusi ječma i nežna tekstura sa svilenkastim ukusom u ustima.

Srpska vina krupnim koracima napred, saznajte više.

Stručnjaci kažu da je ovaj viski čista umetnost u flaši, najfinije što je ova industrija ponudila čovečanstvu do sad. Osim ukusa, tu je i neprolazna vrednost same boce.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -