13.9 C
Belgrade
četvrtak, maj 9, 2024

Kako se Japan bori protiv prekomernog turizma?

Japan je u septembru primio preko dva miliona međunarodnih turista, i to četvrti mesec zaredom. Vlasti i lokalno stanovništvo su zabrinuti zbog povećanja zagađenja i bezbednosti, dok se na aerodromima sučavaju sa ogromnim gužvama i kašnjenjem. Kakvu strategiju su pripremili kako bi izbegli da se takve stvari ponavljaju u budućnosti?

Međunarodni turisti masovno putuju u Japan, a broj posetilaca je gotovo dostigao nivo pre pandemije. Iako je ova informacija ohrabrujuća, pokazuje oporavak međunarodnog turizma, vlasti u Japanu su zabrinute za svoju zemlju, jer turista već sad ima jako puno. Kako se Japan bori protiv prekomernog turizma?

Iako su dobre vesti za turističku industriju i ugostiteljske sektore da se turisti vraćaju u zemlju koja se borila da se što brže oporavi od posledica koronavirusa, njihov broj ugrožava lokalno stanovništvo.

Državni ministar turizma najavio je nove preventivne mere za borbu protiv problema prekomernog turizma. Planovi uključuju jačanje saobraćajnih sistema u velikim gradovima i podsticanje posetilaca da diverzifikuju svoje destinacije.

Prema podacima Japanske nacionalne turističke organizacije, ova zemlja je dočekala preko dva miliona međunarodnih postilaca četvrti mesec zaredom u septembru. Brojke su nešto više od 96% u odnosu na nivo u 2019. godini, pre nego što je pandemija dovela do globalnog zatvaranja, navodi Euronews.

Sada su vlasti u Japanu predstavile planove za ublažavanje problematičnih posledica masovnog turizma. Jedan potez je jačanje infrastrukture, posebno širenje voznog parka autobusa i taksija, kako bi se bolje nosili sa brojem posetilaca u popularnim gradovima.

Posao, odmor i avantura na najlepšoj planini, saznajte više.

Drugi predlog podrazumeva uspostavljanje direktnih autobuskih linija od ključnih destinacija i do popularnih mesta posebno za turiste. Takođe, vlasti su predložile povećanje cena karata tokom sezone kako bi se pokrenulo putovanje tokom perioda kada turista ima manje. Osim toga, na najposećenijim destinacija su uvedene i turističke takse. Cene se kreću, u zavisnosti od destinacije, od 0.6 evra do nekoliko evra po osobi.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -