20.4 C
Belgrade
subota, april 27, 2024

Najbolje prirodne atrakcije na svetu, Plitvička jezera na 18. mestu

Iako atrakcije poput Velikih piramida ili Bazilike Svetog Petra izazivaju strahopoštovanje, neki od najneverovatnijih prizora na Zemlji nastali su zahvaljujući prirodi. Priroda ima dosta toga da ponudi, od slapova i kanjona do vrhova prekrivenih snegom, i sve je vredno poštovanja

Nedavna studija analizirala je podatke iz recenzija na TripAdvisor-u, Google pretraživaču i broju objava i pregleda na stranicama društvenih medija, kako bi rangirala najbolja prirodna čuda sveta. Najbolje prirodne atrakcije na svetu nalaze se svuda, ima ih na svakom kontinentu, i svaka je posebna priča za sebe.

Najbolja prirodna atrakcija je Arches Nacionalni Park iz Sjedinjenih Država. Park ima više od 2.000 prirodnih kamenih lukova, visokih vrhova, masivnih kamenih peraja i ogromnih stena. Ovaj čudesni predeo crvenih stena oduševljava posetioce svojim formacijama, stazama i zalascima sunca.

Na drugom mestu se nalaze Iguazu Vodopadi iz Argentine, a na trećem Viktorijini Vodopadi iz Zimbabvea, odnosno Zambije. Interesanto je navesti da se na odličnom 18. mestu nalaze Plitvička jezera iz Hrvatske, navodi Metro.

Posao, odmor i avantura na najlepšoj planini, saznajte više.

Plitvička jezera su jedan od najlepših prirodnih parkova na svetu poznata po tirkiznoj vodi i neverovatnim pejzažima koji su ga i uvrstili na Uneskovu listu svetske baštine. Plitvička jezera su najstariji i najveći nacionalni park u Hrvatskoj, i ovaj region je proglašen nacionalnim parkom 1949. godine.

Lista 10 najboljih prirodnih atrakcija izgleda ovako, a za više informacija posetite zvaničnu internet stranicu:

  1. Arches Nacionalni Park, Sjedinjene Države

2. Iguazu Vodopadi, Argentina/Brazil

3. Victorijini Vodopadi, Zimbabwe/Zambia

4. Veliki Kanjon, Sjedinjene Države

5. Table Planina, Južna Afrika

6. Materhorn, Švajcarska

7. Mont Everest, Nepal

8. Veliki Koralni Greben, Australija

9. Moherske Litice, Irska

10. Anđeoski Vodopadi, Venecuela

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -