20.7 C
Belgrade
utorak, maj 21, 2024

Slunj među najboljim turističkim selima sveta

Svetska turistička organizacija (UNWTO) objavila je svoj popis najboljih turističkih sela 2023. Ovo nagrada odaje priznanje selima koja su vodeća u negovanju ruralnih područja i očuvanju krajolika, kulturne raznolikosti, lokalnih vrednosti i gastronomskih tradicija. Među najboljim se našlo i jedno selo iz regiona, iz Hrvatske

Svetska turistička organizacija proglasila je Slunj iz Hrvatske jednim od najboljih turističkih sela sveta. U ozbiljnoj konkurenciji, među skoro 260 prijava iz više od 60 zemalja, bajkoviti Slunj je izabran za jedno od najlepših, što je neverovatan uspeh.

Slunj se našao na listi od 54 sela koje je izabrao stručni žiri, što govori o predanosti lokalnih vlasti za održivo i društveno odgovorno poslovanje na svim aspektima, a koji se u konačnici ponajviše vide u sektoru turizma sela. Ovo mesto je najpoznatije po selu Rastoke, gde se formirao bajkovit pejzaž sa slapovima i vopadima.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by TU magazin (@tumagazin.rs)

Područje Rastoke u Slunju poznato je po prelepim vodopadima i susretu reka Slunjčica i Korane, stvarajući prelep prirodni ambijent. Grad je takođe blizu Nacionalnog parka Plitvička jezera, čuvenog nacionalnog parka poznatog po kaskadnim jezerima i vodopadima.

Interesanto je navesti da je još 2018. godine Slunj proglašen drugim najgostoljubivijim gradom prema ocenama platforme Booking.com. To priznanje, kao i ova nagrada, izuzetno su važni jer pružaju globalnu vidljivost i priliku za dalji razvoj.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -