12.6 C
Belgrade
subota, maj 4, 2024

Domaća hotel tech kompanija OTA Sync zatvara seed round investiciju u vrednosti od 1.3m evra

Hotel tech inovator pojačava svoje prisustvo na globalnom tržištu sa cloud rešenjem za upravljanje hotelima i privatnim smeštajima. Posebnu zainteresovanost medija kompanija je stekla još prošle godine kada je postala prvi startup koja je podigla investicije od TS Ventures fonda

Poverenje preko 2.000 korisnika u 17 zemalja sveta doprinelo je zainteresovanosti sve većeg broja investitora.

Uz podršku investitora, kompanija OTA Sync je podigla dodatna sredstva u svojoj €1.3m seed rundi investicija predvođenoj češkim investitorima Presto Ventures, podržanih i od strane: Katapult Accelerator, TS Ventures Fond, DSI grupa poslovnih anđela, Startup Wise Guys i Expert DOJO iz Kalifornije. 

Poslednjih godina, hotel tech industrija se ubrzano razvija, pa je izbor kompleksnih hotelskih sistema ili kombinacija višesturikih sistema upravljanja vrlo frustrijajuća za hotelijere.

Od 2020. promene na ugsostiteljstkom tržištu se razvijaju ubrzanim tokom, koji je daleko veći nego u predpandemijskim godinama. 

Zastarele tehnologije i mnogo pojedinačnih rešenja u uslovima ubrzanih promena stvara direktno opterećenje za menadžment i demotiviše zaposlene zbog velike mogućnosti za ljudskom greškom.

U cilju uklanjanja pomenutih nedostataka, osnivači OTA Sync kompanije Ilija Milović i Đorđe Jevtić kreirali su sveobuhvatan softver koji automatizuje hotelske procese, tako da hotelijeri mogu u potpunosti da se posvete svojim gostima.
“OTA Sync pomaže menadžerima i vlasnicima da razumeju svoje poslovanje, dok povezuje prodaju, hotelske operacije, menadžment i iskustva gostiju sve u jednom rešenju”

Međutim, hoteli su i dalje naviknuti na ručni unos i analizu podataka koristeći zastarelu tehnologiju za svakodnevne operacije i upravljanje. Ipak, sa takvim rešenjem ili bez njega, razumevanje poslovanja i donošenje ispravnih odluka je teško. Ovo je prvi period napredne hotelske tehnološke transformacije! Ovom rundom ulaganja dokazaćemo hotelijerima širom sveta da je cloud tehnologija neophodan deo tima i procesa upravljanja, a ne alat koji im komplikuje život.”  ističe Đorđe Jevtić, jedan od osnivača i CEO kompanije OTA Sync. Investicija će biti usmerena na širenje i ekspanziju na tržišta Evrope i Latinske Amerike, kao i na razvoj novih funkcionalnosti. 

Jednostavnost i sveobuhvatnost sistema smanjuje vreme i napor potrebnih za obuku i donešenje odluka, dok istovremeno pomaže zaposlenima da povećaju produktivnost i ubrzaju prihod.

“Uzbuđeni smo što možemo da pozdravimo OTA Sync u Presto-u, jer oni upotpunjuju naš HORECA segment portfelja dodavanjem svog HO u naš RECA. Verujemo da brzi porast masovnog turizma posle pandemije stvara idealno okruženje za alate koji značajno povećavaju produktivnost ionako oskudne ugostiteljske radne snage. Sinergija između Đorđevog i Ilijinog iskustva u industriji, zajedno sa zrelošću proizvoda, savršeno ih pozicionira da iskoriste ovu ogromnu priliku. Lično, jedva čekam da vidim još hotela koji koriste OTA Sync tokom mojih putovanja“, kaže Milan Lupac, partner u Presto Ventures.

Podaci pokazuju da je globalno hotel tech tržište procenjeno na $13,67 milijardi u 2022. i da se očekuje da će se još brže širiti od 2023. do 2030. godine, prema istraživanju. Štaviše, predviđa se da će globalni prihodi dostići 110,08 milijardi dolara do 2030. Godine.

Veruje se da će cloud tehnologija i SaaS poslovni model dominirati industrijom u narednim godinama, jer su cloud rešenja od suštinskog značaja za senzore i druge uređaje koji se sve više koriste u hotelima.OTA Sync je cloud hotelski softver za upravljanje hotelima i apartmanima.  Trenutno broji preko 2.000 zadovoljnih korisnika i posluje na 17 zemalja širom sveta. Klijenti OTA Sync koriste 4 kompletna rešenja: Recepcijski sistem, Rezervacioni sistem, Channel Manager i sueperiornu Guest experience app.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -