12.1 C
Belgrade
subota, maj 18, 2024

Lonely Planet: Hrvatska među 10 najboljih zemalja za 2024.

Globalni vodič za putovanja Lonely Planet svake godine dodeljulje prestižne nagrade destinacijama širom sveta koje su rezultat odabira kreiranog na osnovu predloga brojnih stručnih autora ovog vodiča. U ovoj godini, Hrvatska je svrstana među deset najboljih zemalja za narednu 2024. godinu

Lonely Planet je povodom obeležavanja 50. godišnjice objavio popis 50 najboljih svetskih destinacija u pet kategorija. Hrvatska se našla među 10 najboljih zemalja, kao destinacija koja obavezno treba da se poseti u 2024. godini.

Ovo priznanje potvrđuje status Hrvatske, kao kvalitetne i izuzetno lepe destinacije, čija je globalna prisutnost sve veća. Posebo je važna prirodna baština, bogata kultura, ali i ljubaznost ljudi, navodi HTZ. Lonely Planet opisuje Hrvatsku kao zemlju prelepe obale sa velikim brojem ostrva, zemlju sa gordim planinama i istorijskim gradovima.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Lonely Planet (@lonelyplanet)

Ako vaše mediteranske fantazije uključuju opuštene dane uz tirkiznomore u senci drevnih zidina utvrđenih gradova, Hrvatska je pravo mesto da ih pretvorite u stvarnost, navodi Lonely Plnet. 

Posao, odmor i avantura na najlepšoj planini, saznajte više.

Pored Hrvatske, među najboljim zemljama nalaze se Mongolija, Indija, Maroko, Čile, Meksiko, Karibi, Benin, Uzbekistan i Pakistan. Pored popisa najboljih zemalja objavljene su i liste najboljih svetskih destinacija u kategorijama za najbolju održivu destinaciju, najbolji grad, najbolju regiju kao i u kategoriji destinacija s najboljom vrednosti za uloženi novac.

Više o tome možete pronaći na zvaničnoj internet stranici.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -