17.2 C
Belgrade
subota, maj 18, 2024

Austrija ima najbolji medicinski spa na svetu?

Austrijski spa centar Vivamayr je bio pobednik na tamičenju Luxury Health Spa na World Luxury Spa Awards 2022. Šta je to što ga izdvaja od ostalih, i po čemu je on bolji od drugih?

Spa centar Vivamayr se nalazi u Austriji na obalama jezera Altauze. Za njega, osim što važi za najbolji spa na svetu, kažu da je to u stvari meditativni centar. Tu imate mogućnost da se odmorite, odvojite od tehnologije i mislite samo na sebe, što je izuzetno retko u današnje vreme.

Zašto važi za najbolji?

Osim same lokacije, koja pojačava idiličnost, ovaj centar je spojio medicinske tretmane i tretmane opuštanja sa austrijskom predanošću i disciplinom. Oni rigorozno praktikuju detoksikaciju, nordijsko hodanje i rano spavanje sa ostalim tretmanima koje nude. To se pre se svega se odnosi na probavni trakt. Kažu da najviše nervoze i problema dolazi iz stomaka.

Smirivanje probavnog sistema je osnova zdravlja, jer se veruje da mnogi zdravstveni problemi nastaju u crevima. Kada sve ponovno dobro „proradi“, poboljšavaju se i ostali sistemi i procesi u telu. Toliko su predani i veruju u to da tokom “lečenja” ne dozvoljavaju gostima ni čašu vode da popiju, kako ne bi remetili proces.

Pored toga, strogo se poštuje princip individualnosti, svaki tretman je potpuno presonalizovan. Ne postoji univerzalni pristup za boravak jer je svako telo drugačije. Svako ima različite stilove života, hranu i stres koji izbacuje njegov sistem iz ravnoteže.

Posebno je i to što se prilikom pripreme za tretmane svaki gost pregleda, i odredi mu se kako će se hraniti i koje će vežbe i aktivnosti upražnjavati, navodi Euronews. Navode da je potrebno da energija bude niska tokom prvih nekoliko dana tretmana, jer se unosi manje hrane i telo se oslobađa od toksina.

Posao, odmor i avantura na najlepšoj planini, saznajte više.

Tada se preporučuje sunčanje na obali jezerska ili opuštanje u nekoj od sauna. Nakon povratka energije, dostupni sui  bicikli za vožnju, brojne staze za šetnju po prirodi, trajekt koji vozi jezerom ili brojne izleti i radionice.

Atmosfera i dekor dizajnirani su da budu umirujući. To dobro funkcioniše jer smiruje goste, opušta ih i prprema za tretmane. Osim medicinskih, postoje i svi ostali sadržaji za uživanje, od bazena do sauna. Sve je u cilju oslobađanja od stresa, svaki sadržaj je luksuzan i svako od osoblja je izuzetno prijatan.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -