12.6 C
Belgrade
subota, maj 4, 2024

Lago di Braies, zelene oči Dolomita

Dolomiti su planinski lanac smešten u severoistočnom delu Italije, koji se prostire preko nekoliko regija. Ovi prelepi planinski masivi su deo Alpa i poznati su po svojoj jedinstvenoj lepoti, geološkim formacijama i spektakularnim pejzažima. Pored već tradicionalnih predela za skijanje i zimske sportove, ovaj deo Italije krije i druga blaga prirode, jedno od njih je i najveće jezero u ovom planinskom lancu

Jezero Braies, takođe poznato kao Lago di Braies, je predivno alpsko jezero smešteno u regiji Trentino-Južni Tirol na severu Italije. Nalazi se u istoimenoj dolini, u blizini grada Prags. Jezero je na nadmorskoj visini od 1.400 metara i pravi je dragulj Dolomitskih Alpa.

Jezero Braies je poznato po svojoj zadivljujućoj prirodnoj lepoti, sa vodom boje smaragda okruženom gustim šumama i veličanstvenim planinskim vrhovima. To je jedno od najfotografisanijih mesta u Dolomitima zbog svojih slikovitih pejzaža.

Mnogi posetioci dolaze da šetaju duž jezera, da voze kanu po njegovim mirnim vodama ili istraže pešačke staze koje vijugaju oko regiona. Osim toga, jezero Braies je i polazna tačka za veoma popularnu planinsku stazu „Alta Via n° 1“, koja prolazi kroz Dolomite.

Zbog rastuće popularnosti, tokom turističke sezone može biti dosta posetilaca, ali lepota jezera i okoline svakako su vredni posete. Jezero je jedno je od onih mesta za koje se ne možete odlučili da je li lepše leti ili zimi.

Za pravu romantiku, od aprila do kraja septembra možete iznajmiti drveni čamac koji je u prošlim vremenima bio jedino sredstvo pomoću kog su ljudi prelazili sa jedne na drugu stranu.

Posao, odmor i avantura na najlepšoj planini, saznajte više.

Zimi je prekriveno ledom i snegom, kada njegova lepota u kontrastu sa planinama dolazi do izražaja. U blizini jezera nalazi se hotel Lago di Braies, jedini hotel smešten na samom jezeru sa predivnim pogledom na dolinu i vodu.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -