12.9 C
Belgrade
petak, maj 3, 2024

Zašto vredi posetiti Portorož i Piran van sezone?

Za mnoge Portorož i Piran predstavljaju pre svega idealne letnje destinacije, ali postoji mnogo razloga zašto je njihova lepota vredna otkrivanja i van sezone. Kada umesto letnjeg sunca preovladaju tople jesenje boje, Portorož i Piran utonu u spokoj gde ostanete samo vi, svež morski vazduh i zavodljiv miris soli. Otkrijte bogatu istoriju živopisnih uličica koje odzvanjaju pod vašim stopama i zadivljeni  arhitekturom koja nosi priče iz prošlosti, probajte lokalne kulinarske specijalitete ili jednostavno provedite dan u toplini velnes centara

Opuštanje u zagrljaju mediteranskog pulsa bez sezonskih gužvi

Zamislite Portorož i Piran kao dva sjajna filma koje možete da gledate iznova, u bilo koje doba godine. Svaki put ćete primetiti nešto novo ili drugačije. Poseta ovim magičnim mestima u različitim godišnjim dobima nudi potpuno novo i jedinstveno iskustvo.

Kada toplo letnje sunce nestane i gomile turista se oproste od Portoroža i Pirana, bez obzira da li želite da se prepustite luksuzu ili više volite nešto jednostavnije, možete uživati u zaista širokom spektru smeštaja van sezone. U jesen i zimu, umesto čekanja u saobraćajnim gužvama, priobalni putevi pružaće prelep pogled na uzburkano more i zlatne zalaske sunca. Opustite se uz zvuke talasa, udahnite svež morski vazduh i uživajte u svim čarima mirnog primorskog ritma.

Bogato kulturno i prirodno nasleđe Portoroža i Pirana ćete van sezone doživeti na još autentičniji način. Posetite prelepe crkve, muzeje i galerije ili idite na izlet u Forma Vivo, koja je okružena bujnom prirodom i sa koje se pruža pogled na Portoroški zaliv koji će vas ostaviti bez daha. Stupite u kontakt sa meštanima koji će vam rado otkriti neku tajnu, a ko zna, možda sretnete lokalnog ribara koji će vam pričati o gradu ili otkriti novi kafić u kome ćete biti impresionirani atmosferom.

Izvan turističke sezone, prelepi primorski gradovi nisu tako mirni kao što izgledaju na prvi pogled. Postoje brojni događaji za posetioce svih uzrasta. Uživajte u Mesecu penušavih vina, Festivalu japanske jabuke, Martinovdanu, tradicionalnom dočeku Nove godine u Piranu, novogodišnjem skoku u more i drugim dešavanjima koje možete pratiti ovde. Prepustite se uživanju u događajima koji u isto vreme spajaju kulturu, gastronomiju, tradiciju i zabavu. Najnovije informacije o događajima i drugim zanimljivostima možete pratiti i na Instagram profilu.

Doživite lokalne kulinarske užitke

U Portorožu i Piranu sunce je uvek malo jače, vazduh malo slaniji, a hrana… Pa, hrana je zaista nešto posebno! Bilo da ste ljubitelj morskih plodova ili ste više zainteresovani za tradicionalne specijalitete, ovde ćete sigurno pronaći nešto za svoj ukus. Da li ste se ikada zapitali kako bi bilo okusiti more pomešano sa aromom sveže loze ili nekako osetiti priču o preplitanju dve kulture u jednom jelu? Iskoristite priliku i prepustite se nezaboravnim kulinarskim remek-delima!

Ako želite nešto ekskluzivno, restoran COB bi trebalo da bude vaša prva stanica. Za približno dva sata koliko traje večera doživećete čak devet kulinarskih ekstravagancija pripremljenih od najboljih lokalnih i regionalnih namirnica. Prošetaćete od mora do zaleđa i doživeti jedinstveno gastronomsko uživanje.

U restoranima Stara gostilna, Rizi Bizi i Sophia uronićete u carstvo ukusa, gde će vam vrhunski kuvari svojim odabranim specijalitetima dočarati nezaboravno iskustvo.

Ljubitelji morskih plodova jednostavno moraju da posete restorane La bottega dei sapori, Marina Portorož, Rostelin ili Fritolin, koji su poznati po svakodnevnom svežem ulovu. Šta kažete na sveže pripremljene sardine na šavoru, ukusni brancin u soli ili škampe na buzaru?

Ako više volite domaće i tradicionalne sastojke, restoran Na burji je pravi izbor. Ovde se sve vrti oko svežeg sezonskog povrća, domaćeg maslinovog ulja i ljubavi prema kuvanju. Sledeći na našoj listi je restoran Gold Istra, gde ćete doživeti pravu simfoniju ukusa, koje sa ljubavlju nudi domaća kuhinja. Gostionica Pri Mari u Piranu, takođe vas poziva na kulinarsku avanturu koju rado posećuju gosti iz celog sveta. Da li ste za domaću pršutu kao predjelo, a zatim za rižoto sa repovima škampa u šafranu? Ovo je samo delić onoga što nude, a vi ste dobrodošli da to sami isprobate.

Ako želite vegetarijanska ili veganska jela, naći ćete nešto po svom ukusu u mnogim barovima i restoranima. Počastite se ukusnom picom u Pizzeriji Santa Lucia ili Pizzeria Vesuvio, a za kraj, počastite se veganskom tortom u Cacao Portorož, Café Central ili Kavarni Forma Viva.

Za one pak koji vole slatkiše, preporučujemo najbolje slatke kutke Portoroža i Pirana: Cacao Portorož, Café Central, Mignon, Opera, Mestna kavarna Piran i Mersi gellato. Ovde možete probati najbolju kafu, kolače koji se jednostavno tope u ustima i sladolede koji mogu da pariraju najboljim italijanskim sladoledima.

Vrhunska termalna iskustva za parove

Zamislite nežno žuborenje termalne vode, opuštajuću aromu eteričnih ulja i prijatnu temperaturu koja vas grli kao meko ćebe. Naša romantična termalna iskustva su savršena za opuštanje u dvoje, te nema ništa bolje od zajedničkog kupanja uz sveću dok uživate u čaši hladnog mehurića i svežeg voća.

Budući da znamo da svaki par zaslužuje nešto posebno, u Portorožu i Piranu nudimo vam širok izbor velnes usluga za dvoje, koje uključuju zajedničke saune, masaže, obloge i još mnogo toga.

Priuštite sebi nekoliko sati ili celodnevno uživanje u našim odabranim centrima poput onih u Termama Krka, LifeClass hotelima, Hotelima Bernardin ili Hotelu Metropol. Ne zaboravite čašu mehurića pored bazena!

Započnite dan romantičnom šetnjom uz obalu, a zatim se prepustite blagotvornom dejstvu morske vode termalnih bazena. Zaplovite u svet velnesa i priuštite sebi masažu za dvoje, koja će probuditi vašu senzualnost. Bez obzira da li želite da oživite svoju strast, proslavite posebnu godišnjicu ili jednostavno uživate u romantičnom predahu za dvoje, Portorož i Piran su destinacije koje će vam pružiti nezaboravno iskustvo.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -