27.5 C
Belgrade
četvrtak, jun 20, 2024

Lekovito blato i voda iz Jošaničke Banje u spa ponudi Hotela Grand Kopaonik

Zahvaljujući izvanrednim svojstvima peloida i termalne vode iz Jošaničke Banje, spa centar hotela Grand pruža svojim posetiocima ekskluzivni holistički doživljaj zasnovan na prirodnim bogatstvima Kopaonika

Kao toponim ove destinacije i pionir u razvoju luksuzne ponude za goste, hotel Grand Kopaonik uvrstio je blagodeti Jošaničke Banje u ekskluzivnu ponudu svog spa centra, a slikovitu banju u podnožju Kopaonika na listu nezaobilaznih stanica za potpuni doživljaj Kopaonika.

Ether spa & wellness centar njegov je najlepši deo, a ujedno najveći i sadržajima najbogatiji spa centar na Kopaoniku. Na gotovo 2000 kvadratnih metara, prostire se ovaj raj za negu tela i duha, inspirisan prirodom Kopaonika. Fascinantni otvoreni i zatvoreni bazeni sa organskim zelenim zidom sjajno upotpunjuju termalnu zonu koja obuhvata četiri različite saune, parno kupatilo sa gorskim kristalima, rasul i ledenu fontanu.

Odnedavno, deo ekskluzivne spa ponude hotela Grand Kopaonik jesu rituali i tretmani sa mineralizovanim blatom i termalnom vodom iz Jošaničke Banje. U privatnom rasul tretmanu koji je dizajniran upravo za ovu vrstu spa iskustva, posetioci mogu uživati u specijalnim ritualima na bazi lekovitog blata uz stimulaciju toplote i pare. Proces obuhvata nanošenje toplog peloida na kožu, a zatim sledi opuštanje tokom kojeg blato deluje na telo. Takođe, banjska voda i blato koriste se u sklopu regenerativnih tretmana koje izvode iskusni terapeuti. Ovi tretmani kombinuju lekovito blato sa bogatim pilinzima na bazi planinskog bilja i cveća, dok se na kraju tretmana izvode masaže na bazi visokokvalitetnih ulja. Ovo iskustvo ne samo da hidrira i revitalizuje kožu, već i pomaže u smanjenju stresa i opuštanju mišića i ima blagotvorno dejstvo na opšte zdravlje.

Zahvaljujući izvanrednim svojstvima peloida i vode iz Jošaničke Banje, spa centar hotela Grand pruža svojim posetiocima ekskluzivni holistički doživljaj zasnovan na prirodnim bogatstvima Kopanika. Pelioid i voda se u svežem stanju dopremaju direktno iz banjskog kompleksa koji se bavi sakupljanjem i obradom peloida u zdravstvene i rehabilitacione svrhe.

Jošanička Banja se nalazi na obroncima Kopaonika, na samo 24 kilometra od turističkog centra, u dolini reke Jošanice, na nadmorskoj visini od 550 m. Pravi mali dragulj među planinskim banjama poseduje čak pet termalnih izvora od kojih se glavni izvor ubraja među najtoplije u Srbiji, sa temperaturom vode od 78 stepeni Celzijusa. Okružen borovom šumom, banjski kompleks obiluje izvanrednim prirodnim resursima zbog čega privlači sve veći broj posetilaca i ima sve predispizicije da u potpunosti obogati turističku ponudu Kopaonika. Voda i peloid iz Jošaničke Banje višestruko su blagotvorni za ljudski organizam, posebno za reumatična stanja, vaskularne, dermatološke i neurološke tegobe, a obiluju  vodonik-sulfdom, silicijum-dioksidom, kalcijumom, kalijumom i gvožđem.

Saradnja između Turističke organizacije Raške i hotela Grand Kopaonik rezultat je zajedničke težnje za konstantnim razvojem turističke ponude Koponika i njegove okoline, sa ciljem da se svim ljubiteljima ove planine ponudi jedinstveno i kompleksno iskustvo kako bi njene blagodeti doživeli u punom sjaju.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -