1.1 C
Belgrade
ponedeljak, 4 decembra, 2023

Ova zemlja nudi besplatan javni prevoz

Kad planirate putovanje, treba pažljivo da uračunate sve troškove koji vas mogu zadesiti. Jedan od onih “skrivenih” troškova koji lako previdimo je i trošak prevoza. Bilo da se radi o taksiju, autobusu ili vozu, putovanje od tačke A do tačke B može koštati dosta ako istražujete novu destinaciju, posebno ako je u pitanju grad

Veliko Vojvodstvo Luksemburg je po veličini skoro najmanja država Evropske unije, ali je zato među prvim državama po BDP-u po stanovniku na svetu, posebno zbog brojnih bankarskih centara i celokupnog financijskog sektora koji se nalazi u ovoj zemlji. Ova zemlje nudi besplatan javni prevoz svima, čak i turistima.

U Luksemburgu ljudi mogu da se besplatno voze svim autobusima, vozovima i tramvajima. Prevoz je besplatan još od februara 2020. godine, i akcija je pokrenuta kako bi se smanjlo štetno delovanje po okolinu.

Dakle, ako razmišljate o nekom skorijem putovanju, Luksemburg bi mogao biti dobra opcija. Neće vam biti potrebne mape, telefoni, menjačnjice ili karte. Sve je besplatno i prilično dobro organizovano.

Posao, odmor i avantura na najlepšoj planini, saznajte više.

Jedini izuzetak od pravila je putovanje prvom klasom, koje će vas, kao što biste i očekivali, dosta koštati. Sve ostalo je besplatno, a zaposleni u javnom prevozu nisu ostali bez posla, samo provode manje vremena proveravajući karte.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -