20.8 C
Belgrade
četvrtak, maj 2, 2024

Ova zemlja nudi besplatan javni prevoz

Kad planirate putovanje, treba pažljivo da uračunate sve troškove koji vas mogu zadesiti. Jedan od onih “skrivenih” troškova koji lako previdimo je i trošak prevoza. Bilo da se radi o taksiju, autobusu ili vozu, putovanje od tačke A do tačke B može koštati dosta ako istražujete novu destinaciju, posebno ako je u pitanju grad

Veliko Vojvodstvo Luksemburg je po veličini skoro najmanja država Evropske unije, ali je zato među prvim državama po BDP-u po stanovniku na svetu, posebno zbog brojnih bankarskih centara i celokupnog financijskog sektora koji se nalazi u ovoj zemlji. Ova zemlje nudi besplatan javni prevoz svima, čak i turistima.

U Luksemburgu ljudi mogu da se besplatno voze svim autobusima, vozovima i tramvajima. Prevoz je besplatan još od februara 2020. godine, i akcija je pokrenuta kako bi se smanjlo štetno delovanje po okolinu.

Dakle, ako razmišljate o nekom skorijem putovanju, Luksemburg bi mogao biti dobra opcija. Neće vam biti potrebne mape, telefoni, menjačnjice ili karte. Sve je besplatno i prilično dobro organizovano.

Posao, odmor i avantura na najlepšoj planini, saznajte više.

Jedini izuzetak od pravila je putovanje prvom klasom, koje će vas, kao što biste i očekivali, dosta koštati. Sve ostalo je besplatno, a zaposleni u javnom prevozu nisu ostali bez posla, samo provode manje vremena proveravajući karte.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -