12.6 C
Belgrade
subota, maj 4, 2024

More zimskih doživljaja u opštini Piran

Paljenjem rasvete u parku hotela Kempinski Palace i otvaranjem najvećeg zatvorenog klizališta uz more u nekadašnjem skladištu soli Grando počinju raznovrsna decembarska događanja u opštini Piran. Nekadašnje skladište soli u decembru će se pretvoriti u bajkovitu zemlju, a u parku hotela Kempinski Palace održaće se tradicionalni božićno-novogodišnji sajam na kom ćemo moći da iskusimo „sve slasti života“ uz živu muziku. Organizatori će ponuditi bogat pozorišni i plesno-muzički program za sve ukuse, i najavljuju doček Nove godine na Tartinijevom trgu, novogodišnji skok u more, vatromet uz koncert na Trgu prekomorskih brigada, a za kraj pripremaju koncert iznenađenja

Od 1. decembra 2023. do 7. januara 2024. u opštini Piran odvijaće se uzbudljiv i raznovrstan praznični program. More zimskih doživljaja započeće 1. decembra paljenjem lampica u parku hotela Kempinski Palace i koncertom BQL banda. Decu će posetiti prvi dobri čovek Deda Mraz.

Događanje se zatim seli u nekadašnje skladište soli Grando, gde se vraća najveće zatvoreno klizalište uz samo more. Na dan otvaranja klizanje će biti besplatno do 20 časova, a inače će se od 1. do 22. decembra tokom nedelje održavati škola klizanja sa učiteljem za ograničeni broj dece.

Posetioci će nakon klizanja moći prošetati zemljom bajki. U bajkovitoj šumi biće postavljen sandučić Deda Mraza: deca će svoja pisma moći da predaju od 1. do 12. decembra na koja će dobiti odgovore.

Uz radionice za decu, muzičke nastupe raznih udruženja, plesne nastupe i horsko pevanje, osim klizališta u Grandu, oživeće i svetla u bajkovitom gradu: 2., 10., 14., 15., 16., 23., 24., 26. i 31. decembra na programu su razne dečje predstave. Prava novost u opštini Piran biće bajkoviti vozić koji će voziti putnike od Lucije do Pirana i nazad, kako bi i povezao sva svečana događanja na ovoj relaciji.

U hotelu Kempinski Palace 26. decembra održaće se 10. Festival penušavca koji će ponuditi probrane penušavce i kulinarske užitke. Program će obogatiti koncert ekstravagantnog violiniste Pierpaola Fotija uz DJ-a.

Na pozornicama portoroškog gledališta i Pozorišta Tartini Piran decembarski program biće bogat i raznovrstan: 8. decembra nastupit će Severa Gjurin sa glumačkom postavom, 13. decembra ukrajinski klasični balet sa delima Krcka Oraščića i Uspavane Lepotice i 16. decembra Lea Menard sa dečjom lutkarskom predstavom Pasjedivščina i Deda Mraz, a 27. decembra Jure Lesar.

Posebno svečan biće božićni gospel koncert u izvedbi zbora The Mount unity pod dirigentskom palicom Earla Bynuma Jr. 22. decembra i tradicionalni novogodišnji gala koncert sa Orkestrom Slovenačke filharmonije i solistima koji će se održati 30. decembra. Rebeka Dremelj obećava puno smeha u novogodišnjoj noći u novoj komediji Jamska ženska.

Portorožani i posetioci Portoroža i Pirana Novu godinu će dočekati na Tartinijevom trgu uz bend Booom! i Samuel Lucas. 1. januara održaće se tradicionalni novogodišnji skok u more na portoroškoj plaži, nakon čega će uslediti vatromet i koncert na Trgu prekomorskih brigada na kom će nastupiti italijanska pevačica Alexia. Za završetak fešte organizatori pripremaju koncert iznenađenja 6. januara koji nikako ne smete propustiti.

Uskočite u more doživljaja s nama!

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -