17 C
Belgrade
utorak, maj 28, 2024

Gde turisti putuju da bi bili kul?

Čuveni svetski magazin Time Out je i ove godine odabrao 50 najinteresantnijih i “najkul” gradskih kvartova na svetu, a na osnovu ankete u kojoj je učestvovalo skoro 30.000 svetskih putnika, za najviše kul grad na svetu izabran je Medeljin iz Kolumbije

Time Out je i ove godine birao destinacije koje su najviše kul, i mesta koja turisti rado preporučuju prijateljima. To su mesta sa velikim osobnostima i razlikuju se po hrani, kulturi i festivalima, a i ove godine je reč zajednica bila ključna. Medeljin je ove godine na prvom mestu destinacija gde turisti putuju kako bi bili kul.

Medeljin je drugi najveći grad u Kolumbiji i poznat je po svojoj prijatnoj klimi, kulturnim događajima i raznim znamenitostima. Ima bogatu istoriju, ali je takođe imao izazove povezane sa nasiljem i narko kartelima, posebno u prošlosti. Međutim, grad je prošao kroz značajan urbanistički razvoj i transformaciju, i postao je živo kulturno i ekonomsko središte u poslednjih nekoliko godina.

Na drugom mestu se nalazi Smitfild, odnosno Dablin. Za njega navode da je mesto gde se savršeno uklapa tradicija i moderan duh, aktivizam i zajedništvo. Na trećem mestu je Madrid, veseo i srdačan, a na četvrtom Kopenhagen.

Kopenhagen je poznat kao kosmopolitski grad, i jedan njegov kvart je posebno ineteresantan turistima i putnicima. Havnen je multikulturalni danski kvart, odnosno luka, gde se meštani najradije okupljaju kako bi se družili.

Posao, odmor i avantura na najlepšoj planini, saznajte više.

Interesantno je kako na listi nema nijednog grada iz Srbije i našeg regiona, što je čini nam se nepravedno. Naš region je ne samo turistički sadržajan, već ljudi važe za najsrdačnije domaćine, pa bi mogli malo više pažnje da obrate i na ovaj deo sveta.

Listu najinteresantnijih i kul destinacija možete pronaći na zvaničnoj internet stranici.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -