14.4 C
Belgrade
petak, maj 3, 2024

Preselite se u Italiju i zaradite 30.000 evra

Mali sunčani grad na jugu Italije ponudio je čak 30.000 evra novim stanovnicima da dođu i presele se tamo. Presicce-Acquarica je poznato po “zelenom zlatu”, izuzetno kvalitetnom maslinovom ulju, ali i po činjenica da za samo nekoliko godina u njemu neće više biti nikog

Mnoga ruralna područja se suočavaju sa starenjem stanovništva jer se mladi sele u gradove ili se odlučuju da nemaju dece. Zbog toga je i pokrenuta nova akcija „Preselite se u Italiju i zaradite 30.000 evra“.

Mesto Presicce-Acquarica se godinama bori sa padom broja stanovnika i sve većim brojem napuštenih domova. U cilju privlačenja novih stanovnika, lokalne vlasti su pokrenule akciju u kojoj dele bespovratna sredstva ljudima koji kupe kuću i prijave se kao stanovnici grada.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Michele Moffa (@mic.moffa)

Presicce-Acquarica, mesto koje se sastoji od dva grada Presicce i Acquarica del Capo, nalazi se na južnom vrhu italijanske regije Pulja. Kao što je to sličaj sa svim ruralnim mestima, stanovništvo se u potrazi za poslom selilo u veće gradove. Mesto je ostalo gotovo potpuno napušteno.

Posao, odmor i avantura na najlepšoj planini, saznajte više.

Prošle godine je gradsko veće pokrenulo program za privlačenje novih vlasnika kuća izdašnim novčanim podsticajima. Da bi se kvalifikovali za prijavu, pojedinci ili porodice moraju zvanično da se prijave i presele tamo. Osim toga, oni su novac morali da ulože u kuće u koje se presele, a sve moraju biti podigute pre 1991. godine. To je oko 30% svih nekretnina u mestu.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -