17.5 C
Belgrade
četvrtak, maj 2, 2024

Dvorac Lihtenštajn – romantična i bajkovita Nemačka

Da bajke nisu rezervisane samo za knjige i za sanjare, dvorac u južnoj Nemačkoj potvrđuje na najlepši mogući način, svojom bajkovitom pojavom i romantičnim duhom

Dvorac Lihtenštajn se nalazi u južnoj Nemačkoj, i prvobitno je podignut u 12. veku. Njegova prava forma dolazi do izražaja u 19. veku, kada je dodatno dograđen. Njegova pojava je sve ono što bismo i očekivali od jednog srednjovekovnog dvorca, izgleda kao scenografija za Diznijeve filmove o vitezovima i plavokosim princezama.

On je i po načinu obnove specifičan, jer izgleda kao da je podeljen na dva dela, dve celine. To je i logično, zahvaljujući pre svega različitim periodima kada je dograđivan. Osnovna struktura je izgrađena i rekonstruisana više puta u periodu između 1100. i 1390. godine zbog velikog broja ratova.

Dvorac se nalazi u vlasništvu porodice Von Urah još od 19. veka, otvoren je za posetice, i u njemu se nalazi velika zbirka starih oklopa, oružja i slika. Iako je u Drugom svetskom ratu bio znatno oštećen, kasnije je detaljno rekonstruisan.

Posao, odmor i avantura na najlepšoj planini, saznajte više.

Dvorac Lihtenštajn ima bogatu prošlost i nudi vođene ture koje posetiocima omogućava da istraže unutrašnjost i saznaju više o njegovoj istoriji. Okolina takođe pruža prelepe poglede i popularna je destinacija za turiste zainteresovane za istoriju i arhitekturu.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -