14.4 C
Belgrade
petak, maj 3, 2024

Hrvatska najpoželjnija destinacija Evrope

Britanski magazin Wanderlust svake godine pravi liste najboljih gradova i destinacija širom sveta. Tradicionalno, na listi se nalaze i destinacije iz našeg regiona, od kojih je jedna proglašena za najpoželjniju destinaciju u Evropi

Wanderlust je najstariji britanski magazin za putovanja. Njegovi čitaoci svake godine biraju najbolje destinacije sveta, a ove godine su izabrali Hrvatsku kao najpoželjniju destinaciju Evrope. Hrvatska je izabrana u okviru takmičenja Wanderlust Reader Travel Awards.

Ovo priznanje je odličan uspeh za ovu zemlju, koja se već globalno profilisala kao sadržajna destinacija za odmor. Sama činjenica da je Hrvatska iza sebe ostavila, prema čitaocima magazina, Španiju, Italiju ili Grčku, potvrđuje popularnost ove zemlje.

Hrvatska turistima nudi sve, od drevnih znamenitosti i poznatih lokaliteta do usamljenih ostrva i nacionalnih parkova. Posebno se izdvaja Istra i Kvarnerski zaliv, kao i cela dalmatinska obala. Hrvatska je izuzetno popularna jer nudi odmor koji odgovara svima, kako porodicama, tako i individualnim putnicima. Gastronomska ponuda Hrvatske je takođe raznovrsna i sadržajna, od lokalnih restorana koji nude sveže morske specijalitete do vrhunskih fajn dajning restorana sa Mišlenovim zvezdicama.

Posao, odmor i avantura na najlepšoj planini, saznajte više.

Priznanja i nagrade ovog magazina dodeljuju se najpoželjnijim destinacijama, turoperatorima i avio-kompanijama iz celog sveta, a kontinuirano prisustvo Hrvatske i hrvatskih destinacija prilikom proglašenja najboljih potvrđuju status i ugled hrvatskog turizma u globalnim okvirima, poručuju iz HTZ.

Više o nagradama i izboru pronađite na zvaničnoj internet stranici.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -