20.8 C
Belgrade
četvrtak, maj 2, 2024

Najelegantniji hotel u Japanu je kućica na drvetu

Deca često maštaju o svojoj kućici na drvetu, mestu gde mogu da se igraju sa društvom. Jedan Japanac je svoj nekadašnji san iz detinjstva pretvorio u stvarnost, ali za odrasle

Treeful je jedan pre svega neobičan hotel u Japanu, koga je izgradio Satoru Kikugawa. Njegova vizija je bila jednostavnost i praktičnost, u kombinaciji sa nekadašnjim dečačkim aspiracijama. Želeo je kao dete da napravi kućicu na drvetu, što je kasnije i uradio.

Dok je boravio na odmoru u Borneu, video je šumu koja je bila u potpunosti posečena i devastirana, pa ga je to dodatno motivisalo. Razmišljao je o tome kako može da spasi okolinu koja uvek može osigurati prihod za lokalno stanovništvo.

Kikugawa je kupio nešto zemlje u šumovitoj Okinavi. Međutim, umesto da odabere mesto i poseče stablo, našao je jedno koje odmah zagrlio, i tako se ponovo javila želja o kućici na drvetu. Tada je i nastao Treeful hotel, jedno od trenutno najfotografisanijih mesta u Japanu.

Treeful sadrži četiri kućice na drvetu, a svaka je izgrađena u skaldu sa prirodom, kako ne bi narušava okolinu i harmoniju. Sve su podignute od tla kako bi životinje neometano prolazile. Sedam godina nakon što je Kikugawa počeo graditi kućicu na drvetu, resort je otvoren 2021. godine.

Zašto vredi posetiti Portorož i Piran van sezone, saznajte više.

Svaki toalet je specifičan, otpad se koristi kao kompost, a voda se sterilizira ultraljubičastim svetlom. Podovi i tavanica su izrađeni od usitnjenog drveta tako da sunčeva svetlost i dalje može teći kroz kućicu i davati energiju biljkama koje rastu ispod. Dekor u sobi, poput lampi i polica za knjige, takođe je napravljen od kamenja i granja koje je pronađeno u šumi.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -