3.8 C
Belgrade
subota, 9 decembra, 2023

Najposećenija evropska turistička atrakcija

Više od 500 miliona turista poseti Evropu svake godine, samo je pitanje koje zemlje su njihov izbor. Svaka od njih krije različita blaga i sadržaje koji privlače turiste. Iako vam na pamet prvo padne Španija, Italija ili Francuska, glavna atrakcija se nalazi na sasvim drugom kraju Evrope

Najposećenija evropska turistička atrakcija se nalazi u Dablinu, u pitanju je pivara. Na osnovu istraživanja i dodeli nagrada World Travel Awards, pivara Guinness Storehouse je vodeća evropska turistička atrakcija koju posećuje najviše turista.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Guinness Storehouse (@homeofguinness)

World Travel Awards svake godine prati sve najbolje od putovanja, turizma i ugostiteljstva od 1993. godine. Gala ceremonije World Travel Awards smatraju se prekretnicama u kalendaru putovanja, a posećuju ih ključni donositelji odluka u industriji, voditelji, uticajni ljudi i mediji.

Guinness Storehouse je prvi put osvojio nagradu još 2015. godine i smatra se najboljom turističkom atrakcijom u celoj Irskoj. Nalazi se u centru Dablina, grada poznatog po bogatoj istoriji i kulturi. U ovoj pivari se pravi čuveno pivo već 250 godina, i vremenom je zgrada prilagođena kako bi turisti mogli da je posećuju i obilaze.

Portonovi – adresa za utočište po vašoj meri, saznajte više.

Pivara se prostire na sedam spratova, a glavni deo je stakleni atrijum u obliku čaše od jedne pinte piva. Tu je i bioskopska dvorana posvećena prikazivanju starih Guinness-ovih reklama i nedavno renovirani Gravity Bar koji ima predivan pogled na Dablin.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -