12.6 C
Belgrade
subota, maj 4, 2024

Najposećenija evropska turistička atrakcija

Više od 500 miliona turista poseti Evropu svake godine, samo je pitanje koje zemlje su njihov izbor. Svaka od njih krije različita blaga i sadržaje koji privlače turiste. Iako vam na pamet prvo padne Španija, Italija ili Francuska, glavna atrakcija se nalazi na sasvim drugom kraju Evrope

Najposećenija evropska turistička atrakcija se nalazi u Dablinu, u pitanju je pivara. Na osnovu istraživanja i dodeli nagrada World Travel Awards, pivara Guinness Storehouse je vodeća evropska turistička atrakcija koju posećuje najviše turista.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Guinness Storehouse (@homeofguinness)

World Travel Awards svake godine prati sve najbolje od putovanja, turizma i ugostiteljstva od 1993. godine. Gala ceremonije World Travel Awards smatraju se prekretnicama u kalendaru putovanja, a posećuju ih ključni donositelji odluka u industriji, voditelji, uticajni ljudi i mediji.

Guinness Storehouse je prvi put osvojio nagradu još 2015. godine i smatra se najboljom turističkom atrakcijom u celoj Irskoj. Nalazi se u centru Dablina, grada poznatog po bogatoj istoriji i kulturi. U ovoj pivari se pravi čuveno pivo već 250 godina, i vremenom je zgrada prilagođena kako bi turisti mogli da je posećuju i obilaze.

Portonovi – adresa za utočište po vašoj meri, saznajte više.

Pivara se prostire na sedam spratova, a glavni deo je stakleni atrijum u obliku čaše od jedne pinte piva. Tu je i bioskopska dvorana posvećena prikazivanju starih Guinness-ovih reklama i nedavno renovirani Gravity Bar koji ima predivan pogled na Dablin.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -