15.8 C
Belgrade
sreda, maj 8, 2024

Slovenija među najboljim destinacijama za penzionerske dane

Na osnovu istraživanja kompanije Blacktower, najbolji izbor za život penzionera je Evropa. Među 37 rangiranih zemalja, Slovenija se našla na samom vrhu liste. Srbija je na skromnom 32. mestu

Prema rezultatima istratraživanja koje je sprovela kompanija Blacktower, Slovenija se nalazi na odličnom trećem mestu na listi najboljih evropskih zemaljama za ugodnu, mirnu i ispunjenu starost.

Ovaj rezultat je i očekivan, imajući na umu otvorene granice, nivo blagostanja i opšti stil života u Sloveniji. Ova zemlja zbog lepote prirode, blizine i pristupačnosti, kao i prepoznatljive kulture, predstavlja čest izbor i savršenu destinaciju za sve vrste odmora.

Srbija se nalazi na 32. mestu, sa prosečnom ocenom 2.26. Na listi se, od zemalja regiona nalazi i Hrvatska, koja je na 18. mestu, Bosna i Hercegovina na 28 i Crna Gora na 33. mestu.

Zašto vredi posetiti Portorož i Piran van sezone, saznajte više.

Blacktower rangira zemlje na osnovu nekoliko kategorija. To su stopa kriminala, standard građana, broj starijih građana od 65 godina i cena nekretnina. Takođe se rangira i očekivanje građana, koliko oni očekuju da će, u uslovima koje im zemlja obezbediti, živeti dugo u penziji.

Više o tome pronađite na zvaničnoj internet stranici.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -