13.6 C
Belgrade
petak, maj 3, 2024

Zimska idila u Boki

Opalo lišće prekrilo je obalu Bokokotorskog zaliva, a sunce se dostojanstveno povlači pred hladnijim danima. Zima polako stiže na crnogorsku obalu, i sa sobom donosi posebnu draž za sve one koji žele da se opuste i uživaju u ovoj predivnoj sezoni. Dva hotela koja obećavaju jedinstveno iskustvo u ovim danima su Hotel Palma u Tivtu i Hotel Palmon Bay u Herceg Novom

Hotel Palma, Tivat

Tivat je poznat je po svojim predivnim plažama, bogatoj istoriji i ugodnoj mediteranskoj klimi. Međutim, zima u Tivtu ima svoj poseban šarm. More i zimzeleno bilje stvaraju osvežavajući i ugodan miris, a Bokokotorski zaliv sija kao kristal.

Tu u tom malom raju, smešten na samoj obali Tivatskog zaliva, Hotel Palma svojim posetiocima nudi spektakularan pogled na more i okolne planine koje u ovo doba godine izgledaju poput slika renesansnih majstora. Shodno tome, ovaj luksuzni hotel je idealno mesto za romantične vikende, porodične odmore, ali takođe i poslovne putnike.

Poslednji dani u godini u Hotelu Palma su posebno čarobni. Gostima su na raspolaganju prostrane sobe sa balkonima i pogledom na zalazak sunca. U večernjim satima, možete se opustiti u baru uz omiljeni koktel ili probati autentična crnogorska jela u restoranu hotela. Tivat je poznat po svojim gastronomskim specijalitetima, a ovo je savršeno vreme da istražite lokalnu kuhinju.

Pored toga, hotel ima i velnes centar u kojem možete uživati u masažama i tretmanima za potpunu relaksaciju. Iako more postaje hladnije, unutrašnji bazen hotela omogućava gostima da se i dalje opuštaju uz osvežavajuće kupanje.

Hotel Palma je takođe izvrsno mesto za organizaciju korporativnih i drugih poslovnih događaja, jer se na prvom spratu hotela nalazi moderno opremljena konferencijska sala. Pogodna je za organizovanje seminara i većih poslovnih sastanaka do 50 učesnika, a tu je i manja sala za sastanke kapaciteta 10 mesta. U prizemlju hotela smeštena je restoranska sala, čiji kapacitet od 200 mesta omogućava efikasnu organizaciju raznih svečanosti.

Palmon Bay Hotel & Spa, Herceg Novi

Da li ste znali da se u Herceg Novom, tačnije u živopisnom gradiću Igalo, krije dragulj koji sija i kada sunce odstupi sa pozornice – Palmon Bay? Zima na ovom mestu nije samo odsustvo letnje vreve, već sasvim nova priča, ispričana tonovima sivog neba i belim akcentima snežnih kristala. Dobrodošli u hotel Palmon Bay, mesto stvoreno za uživanje u ovom čarobnom dobu godine.

Ujutro, otvorite prozor svoje sobe ili izađite na balkon i udahnite svež vazduh. Pred vama se otvara panorama mora koja će vam uzeti dah. Posmatrajte ribare kako izbacuju mreže ili jednostavno uživajte u igri sunca na talasima. Sunčano jutro na balkonu hotela Palmon Bay savršen je način da počnete dan.

Ako kasnije poželite da izađete napolje, preporučujemo šetnju duž promenade „Pet Danica”, koja spaja Igalo i Meljine. Herceg Novi nudi bogatu kulturnu baštinu i ljupke uske ulice koje pozivaju na istraživanje. Osim toga, možete da se uputite na planinarsku turu na Orjen, a za one koji traže malo više adrenalina, tu su vožnja biciklom i kajakom uz obalu ili ronjenje u kristalno čistom moru.

Nakon šetnje pored mora ugrejte se u hotelskom Spa centru. Zaboravite na rutinu i pođite na putovanje u našu oazu mira. Čekaju vas unutrašnji bazen sa prirodnom mineralnom vodom, jacuzzi, finska i infracrvena sauna, parno kupatilo, kao i relaks soba sa slanim zidom. Pored brojnih masaža i tretmana za negu lica, tu su i bogati rituali (piling + pakovanje + masaža) koji će vas potpuno opustiti i pripremiti za večernje avanture.

Restoran hotela Palmon Bay nudi kulinarsko iskustvo koje će zadovoljiti i najprobirljivije gurmane. Sveža riba i morski plodovi iz Boke Kotorske, pripremljeni po starim receptima, uz druge specijalitete mediteranske kuhinje probudiće vaše uspavano čulo ukusa. Ne uskraćujte sebi ni domaće kolače i druge slatkiše, koji su kao suze sunca uhvaćene u testo. Ako svemu tome dodamo izvrsna lokalna vina i prijatnu muziku, hotel Palmon Bay vam obećava pravu gastonomsku avanturu.

Za one koji još nisu odlučili kako će proslaviti „najluđu noć“, Palmon Bay Hotel & Spa 4* nudi novogodišnje pakete od dva i tri noćenja. Za muzički program pobrinuće se Denis Urošević & Band 31.12 i 01.01. sa pićem dobrodošlice i penušavim vinom u ponoć. Paketi uključuju: Smeštaj na bazi noćenja sa doručkom, svečenu večeru 31.12. i 01.01, besplatno korišćenje Spa centra, deca do 6 godina borave gratis, deca uzrasta 7-12 godina ostvaruju popust 50%, drugo dete boravi gratis, a tu su i popust na spa tretmane, kasna odjava do 16h i besplatan parking.

Rezervacije: +382 31 332 442; reservations@palmonbayspa.com

Hotel Palma u Tivtu i Hotel Palmon Bay u Herceg Novom obećavaju vam nezaboravno iskustvo tokom ove zime. Oba hotela nude spektakularne poglede na more, udobne sobe, i mogućnost opuštanja uz različite velnes tretmane. Zima na crnogorskoj obali je vreme kada priroda prikazuje svoju najlepšu stranu, a ovi hoteli joj pružaju savršen okvir.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -