16.8 C
Belgrade
četvrtak, maj 2, 2024

Mišlenova gastronomska ekspanzija: čak 22 restorana u novoj selekciji za 2024.

Treću godinu za redom svetski poznati gastronomski vodič MIŠLEN objavio je spisak beogradskih restorana koji će sa ponosom nositi prepoznatljive crvene table na svom ulazu i predstavljati najbolje gastronomske doživljaje glavnog grada

Turistička organizacija Srbije objavljuje da je Mišlenov izbor za svoje izdanje u 2024. godini porastao na 22 restorana prestonice Srbije, od kojih Iva New Balkan Cuisine  i dalje nosi cenjenu oznaku „Bib Gourmand“, dok se u istoj kategoriji pridružio i restoran Istok. Oznaka „Bib Gourmand“, koje je dobilo ime po zvaničnoj maskoti Mišlena po imenu Bibendum, zaslužuju restorani vrhunskog gastronomskog kvaliteta koji nude odličnu vrednost za uloženi novac.

U kategoriji preporučenih restorana i dalje se nalaze svi prošlogodišnji restorani, Salon 1905, Gušti mora, JaM, Enso, Homa, Magellan, The Square, Legat 1903, Ebisu, Comunale Cafè e Cucina, Mezestoran Dvorište, Langouste, Bela Reka, Metropolitan Grill u hotelu Hyatt Regency, Skylounge u hotelu Hilton i Twenty Two u hotelu Metropol Palace, dok od ovogodišnjih noviteta tu su Pinòt, L’adresse, Na Ćošku i Klub književnika.

Gvendal Pulenek, međunarodni direktor MIŠLENOVOG vodiča izjavio je: „Naši inspektori su primetili da postoji veliki entuzijazam u oblasti restoranskih usluga, tako da su se u Beogradu sa velikom pažnjom usredsredili na male bistroe i živopisnu kuhinju. Prethodni izbor je potvrđen, iako su se neki od kuvara promenili, vlasnici restorana potvrđuju da i dalje imaju sjajnu viziju hrane i pića. I u starom delu grada i u živopisnim četvrtima, čuveni anonimni inspektori su primetili usredsređenost na domaću proizvodnju, jednostavne, ali ukusne recepte i zanimljivu ravnotežu između tradicionalne srpske i moderne kuhinje, sa međunarodnim šmekom.”

Kako tradicija Mišlena nalaže, odabir restorana obavili su anonimni i nezavisni inspektori, a restorani su vrednovani u skladu sa opštim i ujednačenim kriterijumima MIŠLENOVOG vodiča. Beograd starom potvrdom i novom selekcijom nastavlja da bude destinacija od izuzetnog značaja za bogata i raznovrsna gastronomska iskustva.

„Pozicija Srbije na svetskim gastronomskim mapama od velikog je značaja za celokupno predstavljanje Srbije kao turističke destinacije, a Mišlen je potvrdio kontinuirani rad i kvalitet naše ugostiteljske scene koja ide u korak sa najboljim svetskim gastronomskim destinacijama.“, izjavila je direktorka Turističke organizacije Srbije Marija Labović.

Zvaničnu objavu MIŠLENOVOG gastronomskog vodiča sa spiskom restorana možete pogledati ovde.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -