16.1 C
Belgrade
subota, maj 4, 2024

Adventska kvarnerska bajka

Kvarner je regija koja se veže uz severni Jadran, preciznije Kvarnerski zaliv, a smestila se između Istre i Dalmacije. Poznat je po svojim predivnim obalama, planinama i ostrvima, a u decembru se pretvara u pravu bajku

Zahvaljujući prijatnim temperaturama na primorju i ostrvima, kao i pravoj snežnoj zimi u Gorskom kotaru, advent je gotovo idealno vreme za upoznavanje Kvarnera. Ono što je velika specifičnost ove zeleno-plave županije je to da na relativno malom području nudi vrlo veliki broj ugođaja – što zapravo znači da ujutro možete da boravite na snegu, dok uveče možete prošetati do nekog brojnih adventa na moru.

Adventska kvarnerska bajka (3)
Photo: Zoran Bakić

Ove godine svi posetioci mogu uživati u predivno ukrašenim lokacijama i zanimljivim programima u Opatiji, Mošćeničkoj Dragi, Lovranu, Matuljima, Rijeci, Kostreni, Grobniku i njegovom Kaštelu, gradovima Kastvu, Bakru, Kraljevici, Crikvenici i Novom Vinodolskom, Vinodolskoj opštini, na ostrvima Krku, Cresu, Lošinju i Rabu, i naravno Gorskom kotaru.

Adventska kvarnerska bajka (3)
Photo: Nereo Crnic

Kvarnerske destinacije ove godine nude zaista veliki broj fenomenalnih programa: od nezaobilaznih adventskih kućica s odličnom ponudom jela, pića i finog kuvanog vina, do brojnih zabavnih programa, pozorišnih predstava, koncerata, izložbi, božićnih sajmova, adventskih šetnji i trka, novogodišnjih kupanja, klizališta, sankanja i skijanja (ako naravno vremenske prilike budu naklonjene), kao i popularnih ispraćaja Stare i dočeka Nove godine u podne, zdravicama Novoj godini i naravno, tradicionalnih dočeka Nove godine u ponoć uz vatromet i zabavne programe. Uz to, na Kvarneru su i tokom zimskih meseci otvoreni brojni hoteli, apartmani, kuće za odmor i kampovi, uvek spremni za goste, i nude zanimljive praznične programe i pakete.

Adventska kvarnerska bajka (3)
Photo: Nereo Crnic

Ako tražite mesto za savršen adventski odmor, Kvarner je idealna destinacija. Ovde ćete pronaći sve što vam je potrebno za nezaboravan doživljaj nastupajućih praznika.

Prvi regionalni vodič Gault&Millau Kvarner, saznajte više.

Adventski programi (novembar – januar): Opatija Advent, Rijeka Advent, Kastav Advent, Čarobni Advent uz more u Mošćeničkoj Dragi, Božićna štorija u Matuljima, Božić u Bakru, Crikvenica Advent, Novi Advent, Advent u Vinodolu, Advent u Krku, Božićna priča u Omišlju i Njivicama, Advent u Baški, Advent u Malinskoj, Advent va Dobrinju, Advent u Cresu, Advent na Lošinju, Najlepši ostrvski advent (Rab), Delnička adventska bajka, Advent u Fužinama, Radosni decembar u Vrbovskom, Zdravica Novoj godini u Novom Vinodolskom u podne, Tradicionalni ispraćaj Stare i doček Nove godine u Fužinama u podne.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -