18.6 C
Belgrade
nedelja, maj 19, 2024

Skijaško područje La Plagne

ZIMA 2023-2024 – LA PLAGNE skijaško područje otvoreno od 16.12.2023 do 27.04.2024

PARADISKI® područje otvoreno od 16.12.2023 do 20.04.2024

La Plagne, raj za raznovrsne zimske užitke (2)
Photo: ©LOUISGARNIER

LA PLAGNE U BROJKAMA:

  • Vertikalni pad: 2000m
  • Raspon nadmorske visine: 1250–3250m
  • Skijaško područje : 225 km
  • 138 ski-piste : 9 zelenih, 75 plavih, 35 crvenih, 19 crnih
  • Snežni Park : 4
  • Nadmorska visina rezorta: 1970m
  • Vrh skijališta: 3250m
  • 74 žičare
  • 11 različitih sela

PARADISKI® U BROJKAMA:

  • 425 km skijaškog terena
  • 262 pista: 19 zelenih, 130 plavih, 78 crvenih, 35 crnih
  • 122 žičare
  • 958 snežnih kanona
  • 40 km tournog skijanja
  • Glečeri i šuma, od 1200 m do 3250 m nadmorske visine
  • 2 vrha preko 3000 m
  • 70 % skijališta iznad 2000 m
  • Veza Les Arcs/Peisey-Vallandry – La Plagne za samo 4 minuta
  • Spust od 7,4 km sa 2000 m visinske razlike od vrha Aiguille Rouge do Villarogera
  • Panorama od 360° s izvrsnim pogledom na Mont Blanc

La Plagne je jedno od najboljih skijališta u Francuskoj i jednako omiljeno i među skijašima i boarderima.

Ali to zapravo nije samo jedno skijalište. La Plagne se sastoji od 11 sela duž velike ravnice, između kojih se možete kretati automobilom ili autobusom ili na skijama.

La Plagne, raj za raznovrsne zimske užitke (2)
Photo: ©jourblancstudio

NEZAOBILAZNO

FIRST TRACKS – PRVO SKIJANJE

Doživite neverovatno iskustvo u kom bi verovatno i mrmoti uživali! Kao prvo sastanak sa skijaškom patrolom u Plagne Centre ili na gondoli Plagne Bellecôte za vrlo poseban spust. Sami na pisti dok sunce izlazi, imaćete prilično euforičan osećaj. Zatim je vreme za savojarski doručak da napunite baterije do 100% prije nego što započnete vaš dan na skijaškim padinama!

BOB STAZA & SANKE

Jedinstvena u Francuskoj, ultra-ledena, uzbudljiva, od koje se diže kosa (doslovno)… ne nedostaje nam prideva za bob-stazu u La Plagne! Otvorena za javnost do aprila, to je jedinstveno iskustvo i prilika da se oprobate u bob raftu, speed lugeu ili bob racingu. Vrlo je jednostavno, ne morate ništa da učinite! Najkomplikovaniji deo je odvažiti se na spust niz 19 zavoja i 125 m visinskog pada ove ledene zmije duge 1500 metara.

NOVO: Ako želite slediti stope glumačkog kastinga iz filma „Cool Runnings“, olimpijska bob-staza u La Plagne nudi svetsku ekskluzivu na kojoj se šira javnost može oprobati u upravljanju bobom. Ovo uzbudljivo i vrlo originalno iskustvo traje ceo dan za pilote pripravnike. Avantura uključuje „hod po stazi“, baš kao i profesionalci kada proučavaju liniju, dva spusta po osobi u takmičarskom bobu za 2 osobe (jednom kao pilot, jednom kao putnik) te tehnički i emocionalni debriefing. Bićete pod nadzorom profesionalnih pilota, uključujući certifikovane instruktore Francuske bob federacije, kako na stazi tako i u privatnoj sobi s panoramskim pogledom gde se možete ugrejati i uživati ​​u ručku.

BANJA & SPA LA PLAGNE

Ovo je vrsta adrese koju bismo radije zadržali za sebe, ali samo ovaj put ćemo napraviti izuzetak! Bains & Spa de La Plagne prostire se na 1500 m² isključivo za wellness. Grejani spoljni bazeni, prostrane saune i turske kupke sa svetlucavim mozaicima, osoblje koje je tu da vam bude na usluzi, mekani kućni ogrtači da se umotate, proizvodi Deep Nature brenda koji ugodno bogate zrak… To je mesto gde možete dieliti opuštajući trenutak sa svojom porodicom.

La Plagne, raj za raznovrsne zimske užitke (2)
Photo: ©LOUISGARNIER

NA SEDMOM NEBU

Ova aktivnost je obavezna kad dođete u La Plagne. Zašto? Pre svega zato što je jedinstvena u svetu. Ovo nećete naći na drugoj planini i skijalištu. Drugo, iako ovaj groomer izvana izgleda kao mehanički mašina, iznutra skriva luksuznu hotelsku sobu. I na kraju, uživati u spektaklu izlaska sunca iznad Mont Blana na vrhu skijaških staza iskustvo je koje se doživi jednom u životu.

SEVERNA STRANA GLEČERA BELLECÔTE

Da se razumemo, ovo je staza izvan staza za vrlo iskusne, dobre skijaše. Ljubitelji freeridea, dobrodošli! Krenite u neverovatan dan, savladavajući glečer Bellecôte na više od 3250 m nadmorske visine. Duboko udahnite i krenite u uzbudljiv spust severnom stranom. Podrazumeva se da vam za ovaj poduhvat treba vodič!

SKI-PISTA: LE MONT DE LA GUERRE

To je pista za skijanje bez zastoja. Na sektoru Champagny en Vanoise, Mont de la Guerre je pista duga 7 km koja se spušta 1000 metara. Panorama glečera Vanoise zlata je vredna, a sunce će vam podariti savršenu preplanulost. Nakon strmog dela, pista prelazi u šumu, a moguća su dva itinerera: stazom koja vas vodi do sela ili užim delom kroz drveće.

SKIJANJE UŽIVO 3000

Iskustvo koje će vam dići glavu u oblake leti i zimi, 3 000 metara nadmorske visine, na vrhu potpuno nove gondole Les Glaciers koja će biti otvorena u decembru 2023. Nakon 10 minuta uspona, čim se kabina otvori, skijaši i pešaci će otkriti područje koje je savršeno za trenutak kontemplativnog opuštanja. U stilu ugodnog utočišta, kafić “Le Sixième Ciel” će ponuditi slatke i slane zalogaje u kojima možete uživati ​​unutra ili sa sedišta u prvom redu na terasi dok maksimalno iskoristite panoramski pogled na glečer Vanoise.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -