16.1 C
Belgrade
četvrtak, maj 2, 2024

Ekskluzivni obilazak Akropolja za samo 5.000 evra

Počevši od 1. aprila, Grčka planira da ponudi turistima ekskluzivne obilaske Akropolja van radnog vremena, kad nema gužvi. Ova mera je deo revizije politike koja se tiče obilaska arheoloških lokaliteta i muzeja u Grčkoj. Po svemu sudeći, biće biti primenjivana od aprila 2025. i na ostalim mestima u zemlji

Zvaničnici grčkog ministarstva kulture su izjavili da će nova ponuda posete Akropolja početi već sledeće godine. Kako javlja AP, ponuda obilaska je napravljena za maksimalno četiri grupe sa po pet ljudi, kako bi Akropolj bio još ekskluzivniji.

Cena je prava sitnica, ukoliko želite da izbegnete gužve i da na miru obiđete lokalitet, moraćete da izdvojite čak 5.000 evra. Doduše, to je cena za čitavu grupu, što bi po osobi iznosilo 1.000 evra. Moguće je i samostalno posetiti Akropolj, ali plaćate cenu za celu grupu.

Ova nova mera je uvedena jer postoji velika potražnja, a takve ture neće ugroziti lokalitet. Specijalne posete, sa zvaničnim vodičima, trajaće dva sata, ujutro od 7 do 9 časova, pre otvaranja, i od 20 do 22 časa.

Hrvatska ima najspektakularniju obalu, saznajte više.

Atinski Akropolj je drevni grad koji se nalazi na brdu iznad Atine. Sadrži ostatke nekoliko antičkih građevina od velikog arhitektonskog i istorijskog značaja. U pitanju je simbol Grčke i antičkih perioda, srce istorije i modernih civilizacija, mesto predivnih različitih arhitektonskih perioda i nasleđa čovečanstva.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -