13.4 C
Belgrade
utorak, februar 27, 2024

Najbolje destinacije za ljubitelje hrane u 2023.

Jedan od najboljih segmenata putovanja je svakako hrana u kojoj uživamo na destinacijama. Bilo da ručate u glamuroznom bistrou u Parizu ili u vinogradu u Toskani, hrana je tu da upotpuni utisak i ugreje dušu. Upravo zbog toga je Tripadvisor objavio najboljih 20 destinacija za gurmane za 2023. godinu, a mi vam predstavljamo prvih pet

Na osnovu ankete i recenzija miliona gurmana širom sveta, Tripadvisor je napravio listu koje su to najbolje destinacije za ljubitelje hrane globalno. Njihova lista i nije neko posebno iznenađenje, jer sve destinacije koje se nalaze su već odavno poznate ljubiteljima dobrog zalogaja. Na prvom mestu je svakako Italija, odnosno Rim, navodi The Time Out.

Rim, Italija

Rim je raj za gurmane. Poznat je kao grad odlične paste i vrhunskog vina, gde možete uživati u brojnim pijacama sa delikatesima i restoranima sa najboljom hranom na svetu. Rim je poznat po velikom broju porodičnih picerija, ali i raznih fajn dajning restorana koji mogu zadovoljiti i najzahtevnije potrebe. Kako kažu, najbolji recepti dolaze iz Italije, posebno iz Rima.

Krit, Grčka

Grčka je prosto morala biti na vrhu ove liste! Retko ko može odoleti tradicionalnim grčkim specijalitetima, poput girosa ili suvlakija. Krit je zauzeo posebno mesto na listi, kao destinacija sa najboljim izborom sireva, začinskog bilja i plodova mora u Grčkoj. Takođe, na Kritu se jede izuzetno kvalitetna jagnjetina i delikatesi od mesa.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Crete Secrets (@crete.secrets)

Hanoj, Vijetnam

Hanoj nudi izuzetno pristupačnu i ukusnu hranu. Poznat je po svojim užurbanim ulicama i živahnoj gastronomskoj sceni, pa je sa razlogom zaradio ime vrhunske gastronomske prestonice Azije. U Vijetnamu je posebno razvijen kult ulične hrane, autentične kuhinje od svežih sastojaka koja je dostupna uvek, u bilo koje doba dana.

Firenca, Italija

Firenca je još jedan italijanski grad na listi, što ne iznenađuje. Italijanska doslednost, kad je kvalitetna hrana u pitanju u svim regijama, je zaista bez premca. Od pice i paste, do Bistecca alla Fiorentina, firentinskog bifteka, sve je zaista vrhunskog ukusa. U Firenci je i običan sendvič „big deal“ i sve se sa posebnom pažnjom priprema.

Pariz, Francuska

Pariz možda i nije zaštitni znak francuske hrane, o tome se već decenijama raspravlja. Međutim, tome u prilog ide zaista veliki broj odličnih restorana širom grada, od kojih su neki najbolji na svetu. Ako zanemarimo to, ne možemo zanemariti hiljade tradicionalnih pekarica koje nude najbolja peciva i slatkiše.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -