24 C
Belgrade
četvrtak, maj 2, 2024

Život na ivici ponora

Ronda se nalazi u pokrajini Malaga, i mnogi smatraju da spada u najstarija naselja na svetu. Međutim, ovaj grad od ostalih izdvaja njegova neobična arhitektura, kao i priroda u kojoj je podignut

Ronda se nalazi u Španiji, usred planinskog venca Seranja de Ronda. Meštani ovde žive na ivici 120 metara visokog i 70 metara širokog kanjona, po čemu je Ronda jedan od najinteresantnijih gradova na planeti. Život na ivici je meštanima svakodnevica i ne bi ga menjali za život na bilo kom drugom mestu.

Grad se prostire na dve litice, između kojih protiče brza planinska reka Guadalevin. U njemu živi oko 35.000 stanovnika, a podeljene delove grada vežu tri mosta, Puente Romano, Puente Vieho i Puente Nuevo. Poslednji most je podignut na izuzetno nezgodnom mestu, čak 120 metara iznad kanjona.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by AlejandroOG (@aog_travel4x4)

Pored arhitekture i istorije, grad je poznat i po činjenici da se u njemu i dalje praktikuju čuvene borbe sa bikovima. Svake godine se održava festival Feria Goyesca posvećen ovoj tradiciji. Sve se dešava na Trgu bikova, Plaza de toros, gde se nalazi i muzej posvećen borbi sa bikovima. Upravo u ovom gradu se nalazi arena za borbu sa bikovima, druga po veličini u Španiji.

Hrvatska ima najspektakularniju obalu, saznajte više.

Ronda je oduvek bilo privlačno okruženje mnogim umetnicima. Američki pisac Ernest Hemingvej je bio jedan od njih, često je posećivao ovo mesto i uživao u njemu. Ovaj grad je bio veliko iznenađenje za pisca. Odmah se zaljubio u ovaj spektakularni grad, posebno jer je uvek govorio da je daleko lepši od Sevilje, koja je važila za jedan od najlepših u Španiji.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -