13.4 C
Belgrade
utorak, februar 27, 2024

Stižu novi duplo vredniji vaučeri za subvencionisani odmor u Srbiji

Vlada Republike Srbije je odlučila da pokrene ponovo izuzetno popularnu pomoć u vidu novih turističkih vaučera. Najavljeno je da će prijava za vaučere krenuti 15. januara, a oni će moći da se koriste već narednog meseca

Novi vaučeri za subvencionisani odmor u Srbiji biće podeljeni od 15. jauara 2024. godine. Vaučeri će moći da se upotrebe isključivo za plaćanje usluga smeštaja. Oni mogu da pokriju deo troškova u iznosu do 10.000 dinara. Do sada su vredeli samo 5.000 dinara, i moći će da se iskoriste već u februaru.

Vaučeri su mogli do sada da se iskoriste za odmor u trajanju od najmanje pet noćenja. Svako noćenje mora biti ostvareno izvan grada, opštine, odnosno mesta prebivališta, kao i mesta studiranja korisnika vaučera. Biće podeljeno 100.000 vaučera.

Pravo na vaučere imaju student, penzioneri, nezaposleni, korisnici prava na dodatak za pomoć i negu drugog lica. Nova izmenjena pravila podrazumevaju da će pravo imati i zaposlena lica sa primanjima koja ne prelaze 80.000 dinara mesečno, vojni invalidi i nosioci poljoprivrednih gazdinstava. Do sada su mogli da apliciraju samo oni sa primanjima do 70.000 dinara. Korisnici vaučera po prvi put mogu biti i lica starija od 65 godina koja ne ostvaruju pravo na penziju.

Hrvatska ima najspektakularniju obalu, saznajte više.

Popunjena prijava i ostala dokumentacija podnose se na šalterima Pošte Srbije, a prijavljenim građanima koji su stekli pravo na vaučer Ministarstvo turizma i omladine dostaviće vaučere preko pošte na kućnu adresu.

Najtraženije destinacije do sada su bile Sokobanja, Zlatibor, Vrnjačka Banja, Sijarinska Banja, Ribarska Banja, Gornja Trepča, Divčibare, Kopaonik, Banja Vrujci i Banja Koviljača.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -