15.7 C
Belgrade
petak, februar 23, 2024

Bazen i digitalni spasioci

Najstariji javni bazen u Danskoj se ponovno otvara nakon dvogodišnjeg renoviranja. Ono što je interesantno je da će ljude na bazenu, pored standardnih spasioca, čuvati i digitalni, kako bi obezbedili sigurnost svih plivača

Øbro-Hallen je bazen u Kopenhagenu, inače službeno najstariji javni bazen u Danskoj. On je ponovno spreman da primi posetioce nakon što je više od dve godine bio zatvoren zbog renoviranja. Pored svih novina koje će omogućiti uživanje u slobodnom vremenu i aktivnostima stanovništvu, ovaj bazen će čuvati i digitalni spasioci.

Ovaj pametni sistem, nazvan Angel Eye, pomoći će ljudskim spasiocima koji su prisutni na lokaciji tako što će otktivati potencijalne sučajeve neobičnog ponašanja kupača. Ovaj sistem je već testiran na dve lokacije u Danskoj 2021. i 2022. godine.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by AngelEye Technologies (@angeleyetech)

AngelEye je lider na tržištu sigurnosti bazena i nudi sisteme za detekciju i prevenciju utapanja. Najinovativnije softverske tehnologije koje je razvio AngelEye i patentirane podvodne kamere prate kretanja plivača dajući obaveštenja sigurnosnom osoblju u slučaju eventualne nesreće. Poboljšana sigurnost plivača je prioritet, posebno dece i starijih.

Øbro-Hallen je otvoren radnim danima i vikendima, osim određenih državnih praznika. Radno vreme je bazirano na konceptu „zelenog vremena“, koji omogućava korištenje objekata po nižoj ceni od jutra do 15 sati radnim danima. Ovaj koncept poboljšava iskustvo posetilaca, jer u tim preiodima ima manje gužvi.

Hrvatska ima najspektakularniju obalu, saznajte više.

Ovakav sistem kontrole utapanja bi ubrzo mogao da postane standard globalno. Primenom tehnologije i modernih rešenja poput ovog bi bilo moguće svesti evenutalne nesreće na minimum, što je izuzetno dobra vest.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -