24 C
Belgrade
četvrtak, maj 2, 2024

VinItaly, most između vina i sveta

Predstojeće 56. izdanje VinItaly koje je zakazano u Veroni od 14. do 17. aprila 2024. ponovo je spremno da ojača međunarodnu poslovnu mrežu koju je godinama pomagala da podrži italijanske proizvođače vina u njihovim odnosima sa profesionalnim trgovinskim operaterima iz celog sveta

Zahvaljujući kalendaru koji prethodi Sajmu sa mnogim događajima u inostranstvu (19 inicijativa u 14 zemalja) – počevši od turneje Vinitaly Preview, prezentacijama namenjenim medijima i vrhunskim kupcima, putem sajmova i grupnih poseta u sektoru događaja. četiri dana Sajma u Veroni će biti značajan angažman međunarodnih posetilaca: 2023. godine Vinitaly  je posetilo 29.665 kupaca iz 143 zemlje (jedna trećina od ukupno 93.229 posetilaca).

VinItaly

Šta očekuje trgovce? Čak 18 izložbenih sala, više od 4.100 vinarija i 5 velikih tematskih oblasti: VinItaly Bio, specijalno za sertifikovana organska vina; VinItaly Mixology, oblast koja pruža pristup svetu koktela sa specijalizovanim proizvođačima, likerima, žestokim alkoholnim pićima i majstorskim kursevima; Micro Mega Wines, format organizovan u saradnji sa Ijanom D’Agatom za promociju malih proizvođača; Međunarodna vinska sala, koja ugošćuje proizvođače iz celog sveta; i VinItaly Tasting, mesto za degustaciju koje vodi DoctorWine – Daniele Ćernili.

Konferencije i izuzetne degustacije, uz događaje koje organizuju direktno izlagači, oživeće program VinItaly 2024. Potvrđeni su i tradicionalni događaji, kao što su Taste&Buy, sastanci jedan na jedan između proizvođača i međunarodnih kupaca i Online dnevnik, alat koji je u poslednjem izdanju pomogao u organizovanju više od 11.000 B2B sastanaka.

VinItaly

Ljubitelji vina će biti protagonisti sajma VinItaly i grada, oživljavajući centar Verone u večerima od 12. do 15. aprila 2024: zvanična ljubičasta boja će istaći neke od najvažnijih trgova grada, člana UNESCO Svetske baštine, kroz iskustva degustacije, uparivanja hrane i degustacije koje vode stručnjaci iz sektora vina i alkoholnih pića.

VINITALY ŠIROM SVETA 2024

VinItaly već dugi niz godina predstavlja intenzivan program prezentacija i sajmova u inostranstvu, čime je postao globalni orijentir za sektor vina.

Misija da podrži italijanske kompanije za proizvodnju vina na njihovom putu internacionalizacije i time stvori poslovne prilike na glavnim prodajnim tržištima, VinItaly, u saradnji sa ICE Trade Agency, italijanskim i međunarodnim subjektima i institucijama i kvalifikovanim partnerima nastavlja svoj put oko sveta, putovanjem u sledeće zemlje:

– SJEDINJENE DRŽAVE, sa VinItaly USA Roadshow, zakazanim 4. i 7. marta 2024. u Hjustonu i Njujorku, kao i IWE u Čikagu u saradnji sa VinItaly koji će se održati 7-8. oktobra 2024.

– KINA, sa VinItaly China Chengdu (16-19. mart), Wine to Asia (9-11. maj) i VinItaly China Roadshow (putovanje u Sian, Šangaj i Guangdžou 2-6. septembra)

– KANADA sa sajmom VinItaly Canada Roadshow, 17. i 19. juna u Torontu i Montrealu

– BRAZIL, sa Wine South America (3-5. septembar 2024.)

– SRBIJA, sa VinItaly @ Wine Vision 21-24.11.2024

VinItaly

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -