12.6 C
Belgrade
petak, maj 3, 2024

Balkan najjeftiniji za putovanja u paru

Internet stranica Metro je sprovela istraživanje koje treba da odgovori na pitanje koje su to najjeftinije evropske destinacije za putovanje u dvoje, bilo da su u pitanju parovi ili prijatelji

Metro je sproveo istraživanje koje nam otkriva 15 najjeftinijih destinacija za putovanje u paru. Interesantno je navesti da listom dominiraju gradovi iz našeg okruženja, u pitanju su gradovi iz Crne Gore i Severne Makedonije, dok se naša prestonica nalazi na devetom mestu. Putovanje za dvoje u Beogradu će vas koštati oko 400 evra. Niš se nalazi na 12. mestu.

Podgorica

Na vrhu ove liste se našao glavni grad Crne Gore, Podgorica. Dvodnevni odmor za dve osobe u ovom gradu iznosi 260 evra. U to je uključujena prosečna cena avionskih karata za dve osobe, dva noćenja, večera od tri sleda i određeni izleti.

Skoplje

Skoplje u Severnoj Makedoniji se nalazi na drugom mestu, s prosečnom cenom puovanja od oko 320 evra. Večera u tri sleda je čak nešto jeftinija nego u Podgorici i iznosi 23 evra, ali je piće skuplje i iznosi oko 15 evra.

Debrecen

Debrecen i Segedin, poznati mađarski gradovi, se nalaze na trećem mestu odnosno četvrtom mestu na listi. U Mađarskoj će vas putovanje za dvoje koštati oko 350, odnosno 380 evra.

Lista najjeftinijih gradova za putovanja za dvoje izgleda ovako:

1. Podgorica, Crna Gora
2. Skopje, Severna Makedonija
3. Debrecen, Mađarska
4. Segedin, Mađarska
5. Varšava, Poljska
6. Sofija, Bugarska
7. Lublin, Poljska
8. Tuzla, Bosna i Hercegovina
9. Beograd, Srbija
10. Prag, Češka
11. Priština, Kosovo
12. Niš, Srbija
13. Kišinjev, Moldavija
14. Banja Luka, Bosna i Hercegovina
15. Viljnus, Litvanija

Istraživanje takođe otkriva i najskuplje evropske gradove za putovanja. Najkuplji na listi je Cug u Švajcarskoj sa prosečnom cenom od 1.150 evra. Više o tome pronađite na zvaničnoj internet stranici.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -