13.4 C
Belgrade
utorak, februar 27, 2024

Na Kopaoniku počinje najlepši deo sezone: Nezaboravne ski avanture i vrhunska usluga

Sa 9.000 hiljada skijaša dnevno, skoro 40 osneženih staza i vrhunskom turističkom ponudom, Kopaonik i dalje superiorno u vrhu skijaških destinacija regiona

Za ljubitelje skijanja i ostalih snežnih avantura svaki zimski mesec na Kopaoniku je idealan, ali kada bi se pravila anketa, februar i mart bi verovatno bili dobili najviše glasova. Smeštaj je dostupniji van špica, a dan sve duži pa skijaše, snoubordere i ostale avanturiste spremno čekaju dobro pripremljene staze i moderni ski liftovi. Osim skijanja na raspolaganju su vrhunski sadržaji za opuštanje i bogata gastronomska ponuda, a Jošanička banja je na svega 24 kilometra, pa su predstojeći praznici idealno vreme za ispunjen i kvalitetan porodični odmor.

Kopaonik
Photo: TO Raška

Ono što je najvažnije –  beli pokrivač je siguran jer je sistemom za veštačko osnežavanje pokriveno čak 97 odsto ski centra, a koliko je superioran govori to da skijalište trenutno radi gotovo punim kapacitetom sa 38 dostupnih staza i jednom noćnom.

Skijaško iskustvo bez premca

Skoro 50 skijaških staza na Kopaoniku garantuje predivno iskustvo kako za zahtevne, iskusne skijaše tako i za početnike. Kapacitet žičara i ski liftova od preko 35.000 skijaša na sat svrstava ovaj centar u jedan od najrazvijenijih u regionu. Dobra vest je da se od 3. februara radno vreme žičara produžava do 16.30 časova, a dešavanja na stazama su itekako raznolika. Poseban doživljaj je noćno skijanje koje, kada jednom probaju, mnogi žele da ponove. Za najmlađe skijaše i početnike obezbeđena su tri prostora „ski vrtića“ sa pokretnim trakama, gde se uz igru, druženje i zabavu najbolje savlada „plug“. I odrasli početnici u školi skijanja mogu steći neophodne veštine i usavršiti svoje znanje na ski poligonu.

Kopaonik
Photo: TO Raška

Statistički podaci potvrđuju da je Kopaonik sve popularnija destinacija, kako među domaćim tako i stranim turistima. Porast broja noćenja za čak 20% u januaru 2024. godine potvrđuje reputaciju Kopaonika kao najtraženije zimske destinacije u regionu. U proseku na Kopaoniku dnevno skija između 8.000 i 9.000 skijaša. Kopaonik postaje i omiljena destinacija sve većeg broja stranih turista. Najviše ih dolazi iz Severne Makedonije, Rumunije, Rusije, Crne Gore, Kine, Bosne i Hercegovine, Turske,“ ističe Dejan Koturanović, direktor turističke organizacije Raške.

Kopaonik
Photo: MK Resort

Luksuzni ugođaji i vrhunska usluga

Dragulj među planinskim hotelima, Grand Kopaonik je simbol ekskluzivnosti i vrhunskog kvaliteta. Sa četiri decenije iskustva, ovaj hotel ne samo da pruža udoban smeštaj, već posvećenu i personalizovanu uslugu. Luksuzni ambijent i sadržaji, uz prepoznatljivo gostoprimstvo, deo su njegovog jedinstvenog koncepta koji na jednom mestu nudi sve – opuštanje u luksuznim spa sadržajima, bezbrižan odmor sa decom, uslugu iskusnih ski instruktora i animatora, uživanje u pravim gastronomskim senzacijama, kompletan ski servis nadomak ski staza, ali i nenadmašnu večernju zabavu. Okruženi ski stazama i prelepom prirodom koja krasi Kopaonik, gosti mogu da uživaju u ekskluzivnim spa sadržajima kao nezaobilaznim delom vrhunskog zimskog odmora. Otvoreni i zatvoreni bazen sa pogledom na ski staze, svet sauna i luksuznih tretmana nastalih u saradnji sa prestižnim švajcarskim brendom, donose vrhunski spa ugođaj.

Kopaonik
Photo: MK Resort

Skijanje i banjanje u istom danu

S obzirom na to da je na svega 24 km udaljenosti od ski centra Jošanička banja, gosti pre podne mogu skijati, ili priuštiti sebi pravi relaks u lekovitoj termomineralnoj vodi. U banjskom kompleksu nalazi se banjsko kupatilo sa manjim bazenom, đakuzi kadom i osam manjih kada, staro kupatilo (hamam), sauna i otvoreni bazen. Ljubiteljima istorije biće zanimljiva spomen soba  sa multimedijalnom postavkom posvećena srpskoj ratnoj heroini Milunki Savić, koja je rođena 1889. godine u obližnjem selu Koprivnica. U neposrednoj blizini Turističkog centra Kopaonik nalaze se i vredni kulturno-istorijski spomenici – manastiri Gradac, Končul, Stara i Nova Pavlica.

Dovoljno je razloga da se Srebrna planina uvek bira kao omiljena destinacija za nezaboravne avanture, ali i planinski odmor bez premca – od pet zvezdica!

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -