18.7 C
Belgrade
petak, maj 17, 2024

First Glider, nova švajcarska avantura

Letenje sa pticom grabljivicom može biti uzbudljivo, naročito kad poleti orao pod imenom First Glider. To je novi turistički sadržaj na švajcarskim Alpima, u pitanju je jedan sasvim novi adrenalinski užitak za one hrabrije

Iako je snega na švajcarskim planinama sve manje, Švajcarci imaju „plan B“ za opstanak turizma. Oni sada posebnim akcijama privlače turiste, nudeći avanture na manje konvencionalan način. Takav slučaj je i sa First Glider avanturom na planini Jungfrau u Švajcarskoj.

First Glider je nešto između gondole i žičare. Na posebno dizajniranoj platformi četiri putnika se spuštaju kroz planinski krajolik i uživaju u panoramskom pogledu pri velikim brzinama. Čak je i oblik platforme poseban, on je napravljen da bude u obliku ptice.

Ova platforma se u početku unazad (što je jako neobično) podiže na visinu gde počinje avantura. Sa visine, putnici se strmoglavom brzinom od preko 80 kilometara na čas spuštaju linijom dugom 800 metara.

Vožnja traje oko jednog minuta, a za to vreme će putnici osim velike brzine iskusiti i oscilacije u visinama do čak 50 metara. Iako deluje pomalo opasno, First Glider je neverovatno siguran i zabavan. Ipak su to Švajcarci, a oni ništa ne prepuštaju sučaju.

Hrvatska ima najspektakularniju obalu, saznajte više.

Ovaj sadržaj je savršen za grupe, ali takođe je i odlična aktivnost koju možete podeliti sa prijateljima i porodicom.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -