20.2 C
Belgrade
nedelja, maj 19, 2024

Mitenvald – Alpi, murali i bavarske kobasice

Postoji puno razloga zašto treba da dodate Mitenvald na listu destinacija koje se jednostavno moraju posetiti. Gradić je popularan i leti i zimi, i nudi puno sadržaja kako za aktivan odmor, tako i za porodična uživanja. Ono što ga izdvaja od ostalih jesu nemački Alpi koji poput fototapete krase pozadinu i ulepšavaju pogled

Mitenvald (Mittenwald) je slikovit grad smešten u Bavarskim Alpima u južnoj Nemačkoj, nalazi se u okrugu Garmiš-Partenkirhen u saveznoj državi Bavarskoj. Grad je poznat po svom šarmantnom starom jezgru, predivnom planinskom pejzažu i bogatoj kulturnoj baštini.

Jedna od najpoznatijih karakteristika grada je tradicija izrade violina koja potiče iz 17. veka. Grad je poznat po veštim zanatlijama koji proizvode visokokvalitetne violine, viole i violončela, pa je tradicija muzike utkana u svakodnevni život.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Sarah Müller (@sarahmuller274)

Osim muzičke baštine, Mitenvald je popularna destinacija za ljubitelje aktivnosti na otvorenom. Okolne planine pružaju mogućnosti za planinarenje, vožnju bicikla, skijanje i druge aktivnosti tokom cele godine. Moćne planine, koje se dramatično uzdižu iza grada, posebno su popularne za istraživanje i pružaju zadivljujuće panoramske poglede.

Grad sam po sebi karakterišu očuvane istorijske zgrade, oslikane fasade i šareni freskopisi. Ova lokalna tradicija slikanja zidova je poznata kao Lüftlmalerei, i to je tehnika slikanja trompe l’oeil, kojom se stvaraju čudesni nadrealni detalji.

Hrvatska ima najspektakularniju obalu, saznajte više.

Posetioci mogu istražiti uske kaldrmisane ulice, posetiti lokalne muzeje i diviti se crkvama podignutim u baroknom stilu. Obavezno treba napraviti pauzu u nekoj od lokalnih pivnica, gde se služe tradicionalno jaki i ukusni specijaliteti, ipak je to planinski kraj. Bavarske kobasice su tu možda i najbolje u celoj zemlji.

Do grada je najbolje doći železnicom, jer je to i najjeftinije i najpraktičnije. Putovanje vozom iz Minhena traje nešto više od dva sata, a ukoliko dolazite iz Austrije, iz Insbruka će vam trebati nešto manje od sat vremena.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -