26.9 C
Belgrade
nedelja, maj 19, 2024

Istanbul na francuski način

Istanbul skriva puno tajni, i samo najuporniji turisti i pravi zaljubljenici u ovaj grad znaju za njih. Jedna takva javna tajna je i romantična Francuska ulica

Na području Bejolua skriva se jedna od najšarmantnijih ulica u Istanbulu, predivna Francuska ulica koja stepenicama povezuje četvrti Bejoglu i Topane. Čitava ulica je pešačka zona i duga je samo sto metara. Tu se mogu naći male prodavnice i zanatske radnje, galerije, poslastičarnice, kafići i restorani sa, pogađate, francuskom kuhinjom.

Najpoznatija je po šarenim kafićima, glasnoj muzici i gostoljubivoj atmosferi, a omiljena je i turistima i meštanima. Ako želite da se družite sa prijateljima, upoznate zanimljive ljude ili samo cenite vizualno izuzetno dopadljivu ulicu, obavezno je posetite.

Ulica je pre nekog vremena preimenovana u Alžirsku ulicu, iako je svi u gradu još uvek zovu Francuska ulica. Francuzi su u 19. veku živeli u ovom delu grada, osnovali su kafiće, biskope i pozorišta. Ulicu su potpuno renovirali pariski arhitekti projektom koji je obuhvatio renoviranje zgrada. Svi objekti koji se sada nalaze u ulici inspirisani su Francuskom.

Hrvatska ima najspektakularniju obalu, saznajte više.

Ulica ima pokrivenu površinu od 9.000 kvadratnih metara, gde mesto može naći čak 3.000 ljudi. U toku svakog dana taj broj poraste na oko 7.000, a grejači na gas i struju na ulici dopuštaju boravak napolju čak i u hladnim danima.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -