12.2 C
Belgrade
petak, maj 3, 2024

Šta je eSim i zbog čega je sve popularniji?

Akronim eSIM je skraćenica od embedded-SIM (eSIM), u pitanju je kartica koja fizički ne postoji. Umesto standardne, one koju koristimo već decenijama, ona je digitalna. Sve što radimo sa njom radimo onlajn, i nema potrebe da odlazimo u centar operatora koji nam pruža usluge

eSIM kartica je virtuelna SIM kartica koja omogućava mobilnim uređajima pristup mobilnoj mreži bez fizičke SIM kartice. Umesto da se uklanja i menja kao obične SIM kartice, eSIM se aktivira putem softvera i može se podesiti za korišćenje sa različitim operaterima.

Ovakva kartica se često koristi u pametnim telefonima, tabletima, pametnim satovima i drugim uređajima koji zahtevaju mobilnu konekciju. Prednosti eSIM-a uključuju mogućnost brzog prebacivanja između operatera, smanjenje potrebe za fizičkim SIM karticama i veću fleksibilnost pri putovanjima.

Instalacija se vrši kroz meni Podešavanja u telefonu, koji ga podržava, gde se upisuju broj telefona i kartice i ostale neophodne informacije. Taj deo obezbeđuje operator koji ga isporučuje sa eSIM-om korisniku. Preuzimanje se može izvršiti na različite načine, preko mejla, QR koda, pa čak i SMS poruke.

Hrvatska ima najspektakularniju obalu, saznajte više.

Ovakva kartica je posebno atraktivna za putnike koji su često u romingu, u inostranstvu. Jednostavna je za upotrebu i nema mogućnosti da nekom greškom sebi napravite velike račune, kao što je često slučaj sa običnom sim karticom.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -
- Sponzorisano -